"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bakan mevsimlik işçileri ziyaret etsin

31 Temmuz 2019, Çarşamba 21:13
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra zümrüt Selçuk tarafından yanıtlanması istemiyle yöneltmiş olduğu, ‘Mevsimlik tarım işçilerinin taşınma şartlarına ve mevsimlik tarım işçilerine yönelik Başbakanlık genelgesinin uygulanmasına ilişkin’ yazılı soru önergesine Selçuk’tan cevap geldi.

Bakanın cevabını değerlendiren Gürer, Selçuk’un, Niğde, Konya, Aksaray gibi illerde mevsimlik tarım işçilerinin barınma ve taşınma koşullarını bir gün yerinde denetlemesi gerektiğine dikkat çekerek, “Bakan mevsimlik tarım işçilerinin koşullarını yerinde görürse, oradaki yaşamın ve koşulların örtüşmediğini, kâğıt üzerinde kalan kararlarla insanların yaşamı hiçe sayılarak barınma ve taşınma sağlandığını görecektir” dedi. Bakanın “Valiliklerce oluşturulan geçici yerleşim alanlarında eğitim merkezleri ile mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarının eğitimden kopmasının önüne geçilmesi ve işçilerin kamu hizmetlerinden yararlanmalarının kolaylaştırılması ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi sağlanmıştır” ifadesini eleştiren Gürer, “Bakan’ın bu anlattıkları hangi ilde hangi merkezde acaba. Binlerce işçi çocuğu okulsuz, sağlıksız, sorunlu. Gerçeğin çarpıtılması anlaşılır bir durum değil. Anadolu’nun her yeri çadır kent dolu. Tuvaletleri uyduruk bir yapı. Çocuklar sağlıksız koşullarda yaşam sürdürüyor. Su ve elektriğe ulaşırlarsa mutlular. Güvencesiz hatta kayıt dışı binlerce kişi, mevsimlik işçi olarak çalışıp yaşama tutunmak için uğraş veriyor” dedi.

Okunma Sayısı: 1123
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı