"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bakan Süleyman Soylu' dan 'taşerona kadro' açıklaması: ''Bir sözümüz vardı''

06 Mayıs 2016, Cuma 09:47
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu, taşeron işçilerle ilgili yapılacak düzenlemeye ilişkin, "Çok yakın bir zamanda inşallah bunu Meclise getireceğiz." dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Genel Kurulunda görüşülen, özel istihdam büroları aracılığıyla geçici iş ilişkisi kurulması ve uzaktan çalışma gibi esnek çalışma modelini öngören İş Kanunu ile Türkiye İş Kurumu Kanunu'nda değişiklik yapan tasarının 2. bölümü üzerindeki görüşmelerde, milletvekillerinin sorularını yanıtladı. 

Tasarı alt komisyona ve komisyona geldiği zaman bütün düzenlemelerin işçi lehine yapılmış düzenlemeleri ihtiva ettiğini belirten Soylu, bütün kısıtlamaların da özellikle bir istismarı engellemeye yönelik yapılmış kısıtlamalar olduğunu ve bunların tamamen sendikaların talepleri üzerine oluştuğunu bildirdi.

Soylu, DİSK'in tartışmaların içinde olduğunu fakat "Biz bu yasa tasarısını kabul etmiyoruz" diyerek kategorik olarak reddettiğini, bunların hiçbirisinin karanlıkta olan işler olmadığını kaydetti. 

Taşeronlara kadro yakın zamanda Meclise gelecek

Bakan Soylu şöyle devam etti:

"Taşeronlara kadro verme konusunda seçimde bir sözümüz vardı. Bizim kamuda istihdam konusunda alt işverenlerde çalışanlar hususunda çalışmalarımızı tamamladık. Bir madde konusunda arkadaşlarımızla son müşavereleri yapıyoruz ama tamamen tamamladık. Çok yakın bir zamanda inşallah bunu Meclise getireceğiz ve kamudaki istihdamla bu arkadaşlarımızı buluşturacağız."

Soylu, iktidara geldikleri günden itibaren çalışanların hayat standartlarını yükseltmek ve daha iyi çalışabilmelerini teşvik edebilmek için ellerinden gelen bütün gayreti ortaya koymaya çalıştıklarını bildirdi. Soylu, "Karayollarında şu ana kadar en son 3 bin 500 kişiyi kadroya aldık ve 9 bin 915 işçi Karayollarında kadroya alınmıştır. Bugün eğer yine alt işverenlerde çalışanlar varsa onlar da yeni özel statüde çalışanlar olarak nitelendirilecektir ve onlar da kamuda istihdam edileceklerdir." dedi. 

AA

Okunma Sayısı: 3361
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı