"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bin liralık telefona 622,5 lira vergi

11 Ağustos 2017, Cuma 21:00
Bakanlar Kurulu kararı ile yeniden düzenlenen TRT bandrol ücreti cep yakıyor.

Cep telefonunda yüzde 6’dan yüzde 10’a yükseltilen TRT payı dolayısıyla bin TL’lik cep telefonunun ithalatında 622,5 TL vergi ödenecek. KPMG Türkiye Gümrük ve Ticaret Direktörü Hakan Uçak’a göre bu düzenleme, tüketiciye satışta cep telefonu fiyatlarına en az yüzde 6 zam olarak yansıyacak. Uçak, yapılan düzenlemeyle artan verginin tüketiciye yansıtılacağını söyledi. Uçak, “Cep telefonu ithalatında ödenen TRT bandrol ücreti, aynı zamanda ithalde tahsil edilen ÖTV ve/veya KDV matrahına ilâve ediliyor ve bandrol ücreti üzerinden ikinci kez vergi tahsil ediliyor” dedi.

Ekonomi Servisi

***

Okumak için tıklayınız:

Türkiye’nin yarısından fazlası yoksul

6 ayda 3.2 milyar liralık yatırım iptal edildi

Etiketler: cep telefonu, vergi
Okunma Sayısı: 2822
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı