"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Borsa güne yükselişle başladı

16 Şubat 2016, Salı 10:13
Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, 0,81'lik yükselişle 71.586,49 puandan açıldı.

BIST 100 endeksi, güne önceki kapanışa göre 578,40 puanlık artışla başlarken, bankacılık endeksi yüzde 0,96, holding endeksi yüzde 0,72 değer kazandı. Açılışta en fazla kazandıran sektör endeksi yüzde 1,71 ile "elektrik", değer kaybeden iki sektör endeksi ise yüzde 0,30 ile "turizm", yüzde 0,22 ile "sigorta" oldu. 

Küresel piyasalar, ekonomik aktiviteye ilişkin tedirginlikleri azaltacak herhangi bir veri ve açıklama olmamasına karşın, fiyatlardaki hızlı düşüşlerin fırsat yarattığına inanan yatırımcıların artan risk iştahı ile pozitif seyrediyor. Yurt içinde ise küresel piyasalardaki pozitif seyre karşın dün özellikle dolar/TL'deki yükseliş eğilimi dikkati çekerken, BIST 100 endeksi gün içinde 69.400 seviyelerine kadar geriledikten sonra gelen tepki alımlarıyla kayıplarını telafi ederek, günü yüzde 0,10 artışla 71.008,09 puandan tamamlamıştı.

AA

Etiketler: borsa, bıst, endeks
Okunma Sayısı: 907
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı