"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Canikli'den dolar yorumu: Bu tür dalgalanmalar bütün ekonomileri yoklar

01 Aralık 2016, Perşembe 10:00
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, "TMSF, döviz alacaklarını TL'ye çevirmeye yönelik çalışma yapıyor, birkaç gün içerisinde bunu açıklayacak. Özelleştirme İdaresi de daha önceki ihalelerinden alacaklarını TL'ye çevirme kararı aldı." dedi.

Canikli, TGRT Haber canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu ve soruları cevapladı.

Milli Güvenlik Kurulu toplantısında yapılan görüşmenin içeriğinin sorulması üzerine Canikli, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye ve Irak'taki varlığını, Türkiye'nin bütün sınırlarındaki terörist oluşumları ortadan kaldırmaya yönelik çalışmaları, gelinen son aşamayı ve alınması gereken tedbirleri ayrıntılı olarak görüştüklerini anlattı.

Kurdaki dalgalanmanın temel nedenine ilişkin bir soruya karşılık Canikli, "Bu sadece Türkiye ile alakalı bir hadise değil. Bu, ekonomi biliminin öğretisine uygun gelişmelerdir. Bu tür dalgalanmalar mutlaka belli dönemlerde bütün ekonomileri yoklar, daha sonra geçer." cevabını verdi.

Dalgalanmanın zamanı ve boyutunun tahmininin imkansız olduğuna dikkati çeken Canikli, "Yaşadıklarımızı, bu dalgalanmayı beklenmeyen bir gelişme olarak lanse etmek doğru değil, eşyanın tabiatına aykırı. Geçmişe de baktığınızda bunun küresel boyutunu görürsünüz. Bunun küresel boyutu var, bir de ülkeler bazlı, bir ülkeyi ilgilendiren boyutu var. Son yaşadığımız hadise, küresel ölçeklidir, faktörler uluslararası boyuttadır tamamen. Beklenen ve zaman zaman ortaya çıkan çerçevededir." diye konuştu.

Doların bütün para birimleri karşısında değer kazandığını ve bu pozisyonunu devam ettirdiğini vurgulayan Canikli, Türkiye'nin bu dalgalanmanın boyutunu hafifletici araçları bulunduğunu, gereken önemli birçok tedbirin alındığını, söz konusu tedbirlerin alınmaması halinde dalga boylarının daha sert olabileceğini söyledi. 

Başbakan Yardımcısı Canikli, "Doların değer kazanmasının nedeni Türkiye'de uygulanan ekonomi unsurları ya da politika araçları değil, Amerika'da reel verilerin çok iyi gelmesi, buna bağlı olarak enflasyon ve faizlerin artış beklentisinden kaynaklanıyor. Her geçen gün Amerika'da faiz oranlarının yükselmesi bekleniyor. Amerika seçim sonuçları bunu tetikledi ve güçlü dolar hala devam ediyor." dedi.

Canikli, bütçe disiplinininden taviz verilmediğini, öte yandan cari açık konusunda da olumlu gelişmelere imza atıldığını da hatırlattı.

Kurdaki dalgalanmanın devam edip etmeyeceği yönündeki beklentilerinin sorulması üzerine de Canikli, "Biz dip noktayı gördük ancak bu artık dalgalanma olmayacağı anlamına gelmeyecek. Dalga boyu kesinlikle küçülecek." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Etiketler: nurettin canikli, dolar
Okunma Sayısı: 1494
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • osman

    2.12.2016 03:19:26

    Yine aynı hikaye:Bizim hatamız yok,biz herşeyi doğru yapıyoruz,tüm suç bizim dışımızdakilerde dünya suçlu Ama biz ak sütten çıkmış ak kaşığız.Çıkarın kafanızın soktuğunuz kumdan.Zaten kayıplar inanılmaz.Bir enkaz bırakacasınız gelecek nesillere

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı