"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çelik sektörü zor döneme giriyor

16 Eylül 2019, Pazartesi 23:25
Dünyanın en büyük altıncı çelik ihracatçısı konumundaki Türkiye, ABD ve AB'nin ithalat kotalarının ardından yaşadığı kayıpları telafi için yeni pazar arayışlarına girerken; AB'nin 1 Ekim'de uygulamaya koyacağı yeni kota sınırlamaları Türk çelik üreticilerine bir darbe daha vurabilir.

 

Türk çeliği, Türkiye ekonomisindeki durgunluğa bağlı olarak inşaat, otomotiv ve beyaz eşya sektörlerindeki küçülme nedeniyle iç pazarda zaten önemli daralma yaşıyor. İç pazardaki çelik tüketimi ilk yedi aylık verilere göre yüzde 31 daraldı.

En önemli ihracat pazarlarından ABD’de de ilave gümrük vergisi sonrası %80’e yakın pazar kaybı yaşayan sektör, Avrupa Birliği’nin Şubat ayında getirdiği kota kısıtlamalarını da alternatif pazarlarla aşmaya çalışıyor. Ancak AB’nin kota artışlarını 1 Ekim itibarıyla daha da sınırlama kararı nedeniyle, Türk çelik sektörü ihracatın yanı sıra üretimde de daha sert düşüş riski ile karşı karşıya.

Okunma Sayısı: 1743
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı