"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Cep telefonuna taksit, cari açığı artırıyor'

03 Mayıs 2018, Perşembe 18:45
Cep telefonu başta olmak üzere birçok ürün ve sektörde uygulanan taksit yasağı ile ilgili şikâyetlere Gümrük ve Ticarete Bakanlığı, “Ekonomiyi etkileyebilecek sonuçlara yol açabilir. Enflasyon hedeflerinin tutturulmasını zorlaştırıyor. Cari açığı arttırıyor” cevabını verdi.

Sputnik’te yer alan habere göre, TBMM Dilekçe Komisyonuna Nevşehir’den yazan S.G., cep telefonlarına uygulanan taksit sınırlandırması ile ilgili eleştirilerde bulundu. Dilekçeyi işleme alan Komisyon konuyu Gümrük ve Ticarete Bakanlığı ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na (BDDK) sordu. Bakanlıktan S.G.’ye verilen yanıtta, “Taksit sınırlandırılması ile hedeflenen hususlar cari açığın azaltılması, fiyat istikrarının ve sürdürülebilir büyümenin sağlanması gibi makroekonomik hedeflerin tutturulmasıdır.” ifadelerine yer verildi.

Etiketler: cep telefonu
Okunma Sayısı: 1451
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı