"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Çiftçinin borçları faizsiz yapılandırılmalı'

28 Kasım 2020, Cumartesi 16:39
Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, çiftçilerin kredi borçlarının faizsiz uzun vadeli yapılandırılmasını istedi.

Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, çiftçilerin kredi borçlarının faizsiz uzun vadeli yapılandırılmasını istedi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından cevaplandırılması isteğiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Tokdemir, 2019 yılı verilerine göre çiftçi kayıt sistemine kayıtlı 2 milyon 260 bin çiftçinin bankalara yaklaşık 125 milyar, kooperatiflere ise 11 milyar liralık tarımsal kredi borcu bulunduğunu belirterek, “Bu borcun, salgın sürecinin de etkisiyle çok daha yukarılara çıkacağı aşikâr. Şayet ülke olarak tarımsal üretimimizi sürdürebilir kılmak istiyorsak salgın, kuraklık, doğal afetler gibi başkaca olağandışı süreçlerde ihtiyaç duyulacak gıdaya ve temel gıda hammaddesi olan tarımsal ürünlere erişimde sorun yaşamamak istiyorsak, ivedilikle üreticilerimizin sırtındaki ağır borç yükünü ortadan kaldırmak zorundayız” dedi.

Tokdemir, Pakdemirli’ye şu soruları yöneltti: “Çiftçilerimizin Ziraat Bankası ile Tarım Kredi kooperatiflerine olan borçların faizlerinin silinerek, borç anaparalarının yeniden yapılandırılması hususunda bir çalışma söz konusu mudur? Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez birliğinden ve Ziraat Bankasından aldıkları kredilerin ne kadarı icraya intikal etmiştir? Hükümetiniz veya bakanlığınızca çiftçi borçlarının yeniden yapılandırılması veya ertelenmesi konusunda bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?” is

Etiketler: çiftçi, borç, faiz
Okunma Sayısı: 1669
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı