"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çimento ve demir fiyatları uçuyor

21 Ağustos 2021, Cumartesi 15:34
Son bir yıl içinde çimento ve demir fiyatlarındaki artış, inşaat sektörünü durma noktasına getirdiği gibi bu yüksek artışların enflasyona olumsuz katkısı da artarak devam ediyor.

T24.com’de Aydın Ayaydın imzalı yazıda şöyle denildi:

“Gerek inşaat sektörünün verileri, gerekse de resmi verileri incelediğimizde, her iki sektördeki fiyat artışlarının normal kabul edilemeyecek, olağanüstü artışlar olduğunu görüyoruz. Yapılan hesaplamalara göre, çimentodaki maliyetler yüzde 50 dolayında artmış olmasına rağmen fiyat artışı yüzde 200’lere dayandı. Üstelik inşaat maliyetindeki payı yüzde 12’lerde olan çimentonun girdilerinin tamamı yerli, ithal ara malı yok. “Çimento üreticilerinin büyük çoğunluğunun, Türkiye genelinde sanki birbirleri ile anlaşmış şekilde aynı zamanda ve aynı oranda fiyat artışı yaptıklarını görüyoruz. Ancak sektörün bu kararına aykırı fiyat artışını makul ölçüde yapan üreticiler de yok değil. Hatta bunlardan biri Bodrum’daki orman yangınlarında tüm araç gereçlerini yangın söndürmeye sevk eden çimento üreticisi. Hepsini tabii ki aynı kefeye koymuyorum, ama çoğunluk kartel oluşturarak piyasanın adeta kanını emiyor.”

 

Etiketler: çimento, demir
Okunma Sayısı: 1510
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı