"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Deutsche Bank: Dünyanın en ucuz parası Türk Lirası

11 Ocak 2019, Cuma 19:32
Deutsche Bank stratejisti George Saravelos, en ucuz para olarak TL'yi, en pahalı para birimi olarak da yuanı gösterdi.

Deutsche Bank stratejisti Saravelos, Türk Lirası'nın dünyanın en ucuz para birimi olduğunu, dolar karşısında yıl başından bu yana yüzde 3 değer kaybettiğini belirtti.

Dünya gazetesinin aktardığı habere göre Saravelos, en pahalı para olarak ise Çin Yuanı'nı işaret etti ve yuanın dolar karşısında cuma günü 6 ayın en yüksek seviyesine çıktığına dikkati çekti.

Saravelos ayrıca Japon Yeni'nin önde gelen paralar içinde en ucuzu olduğunu belirterek, "Bu Japon Yeni'ne yatırım yapmamızın nedenlerinden biri" diye konuştu.

Etiketler: ucuz, para, Türk Lirası
Okunma Sayısı: 3207
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    12.1.2019 13:46:53

    2018 de bize göre aleni olan DEVELÜASYON ile ülkemizin İHRACATI en az % 50 lerde artması gerekirdi.Yine İTHALATIN da en az % 25 azalması gerekirdi. Fakat ihracat normal bir artışı dahi yapamamıştır. İTHALAT ise beklenildiği gibi milletimizin,firmaların alım gücü düştüğü,dövize bağlı borçlanmadaki yüksek riskten dolayı hedeflendiği gibi azalmamıştır.Bu azalmanın az olmasındaki faktör de yurtdışından alınan imalat için zaruri olan girdi kalemlerinden dolayıdır. Kısaca ihracatımız yurtdışından ithal edilen mallara bağımlılığı halen devam etmektediir. Geçenlerde de bir haberde ülkemizin parası sadece VENEZÜELLA para birimine karşı değer kazanmış,diğer ülke para birimleri karşısında ise değer kaybetmiştir deniliyordu.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı