"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dolar 10 yılda 6’ya katlandı

15 Kasım 2021, Pazartesi
Gelecek Partisi Hazine ve Maliye Politikaları Başkanı ve eski Borsa İstanbul Genel Müdürü Tuncay Dinç, ANKA Haber Ajansı’na dolar kurunun 10 liraya yükselmesini değerlendirdi.

Dinç, “Bundan 10 sene öncesine bakarsak, dolar kurunun, bundan tam 10 sene önce kasımın 11’inde 12’sinde 1,77 lira olduğunu hatırlıyorum, yaklaşık 6-7 katına çıkmış vaziyette. Bu bir kriz değilmiş gibi görülebilir bir taraftan. Çünkü 94 ile karşılaştırdığımızda pek çok insan hatırlayacaktır. Dolar bir günde iki buçuk katına çıkmıştı. 2001 yılında ise yaklaşık iki katına çıkmıştı. Şimdi ise baktığımızda daha uzun bir süreci kapsayan, ama katlamanın daha üst perdeden gerçekleştiği bir durum ile karşı karşıya kalmış olduk. Merkez Bankası Başkanları’nın sık sık değiştirildiği, son Merkez Bankası Başkanı, bundan önceki Merkez Bankası Başkanı, sadece 4 ay görev yapabildi” ifadelerini kullandı. 

AA

Etiketler: dolar
Okunma Sayısı: 3201
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı