"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dolar aniden fırladı!

02 Eylül 2015, Çarşamba 12:21
Dünyanın en büyük iki ekonomisinin rotası hakkında belirsizlik küresel hisse senedi piyasalarını baskılamaya devam ediyor.

Asya kayıplarını üçüncü güne taşırken Amerikan vadelileri iki günlük düşüşün ardından toparlanma sinyalleri verdi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi son iki yılın en daalgalı günlerini yaşıyor. Çin borsalarında düşüş devam ediyor. Avustralya'da borsa düşerken ekonomik yavaşlama ve Çin'den gelen talebin azalması ile Avustralya Doları altı yılın en düşük seviyesine geriledi. Bölge CDS'leri 17 ayın en yüksek seviyesine çıktı.

Haftanın ikinci işlem gününü yüzde 2 üzerinde kayıpl kapatan Borsa İstanbul 100 Endeksi yeni güne yüzde 0,41 değer kazanarak 73.872,63 puandan başladı.

DOLAR 2.95 TL'Yİ GEÇTİ

İstanbul serbest piyasada Dolar/TL 2,9300 ve Euro/TL 3,3050 seviyesinden güne başladı. Dolar artan alımların etkisiyle 2.95 Tl sınırını aşarak 2.9525 TL'ye kadar çıktı. Euro ise 3.3332 TL'yi gördü.

Önceki kapanışta Dolar satış fiyatı 2,9200 TL, Euro satış fiyatı ise 3,2830 TL olmuştu.

2 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi ise hafta başından bu yana yüzde 10,97 seviyesinde yer alıyor. Dün hızlı bir yükseliş gösteren Euro/Dolar paritesi 1,12 üzerinde yer alıyor. 

Etiketler: dolar, yükseliş
Okunma Sayısı: 2050
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı