"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dolar, yine yükselişte

23 Mart 2019, Cumartesi 17:41
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD Başkanı Donald Trump’ın Golan Tepeleri’ne ilişkin açıklamalarına sert tepki göstermesinin ardından, Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerin tekrar gerilebileceği endişesiyle dolar 5.80 TL’ye kadar yükseldi.

Önceki günü 5.46’nın hemen üzerinde tamamlayan dolar/TL, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Golan Tepeleri’ne ilişkin açıklamasıyla sert yükseldi.

Fed’in Çarşamba günü sona eren Mart toplantısında 2019 için faiz artırımı beklentisini ikiden sıfıra indirmesinin ardından dalgalı bir seyir izlemeye başlayan ABD Doları, Ankara-Washington hattında yeni bir gerilim yaşanabileceği ihtimalinin artmasıyla birlikte Türk Lirası karşısında yüzde 3’ten fazla değer kazandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ABD’li mevkidaşı Donald Trump’ın Golan Tepeleri’ne dair açıklamasına cevap vermesiyle günün ilk yarısında 5.58’e kadar yükselen dolar/TL, daha sonra 5.54 seviyelerinde dengelense de saat 14.50 itibariyle 5,6010’u gördü.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) saat 16:00 sıralarında yaptığı, ‘1 hafta vadeli repo ihalelerine bir süreliğine ara verildiği’ duyurusu da dolar/TL’deki hareketi aşağı yöne çekemedi. Gün içerisinde 5.60’ı gören dolar/TL, açıklama sonrasında 5.55 seviyesine geriledi; ancak bu seviye kalıcı olmadı, kur 16:56 sıralarında 5.61’in de üzerine çıktı.  Dolar/TL önceki güne 5.46 civarında başladıktan sonra en yüksek 5.744’ü test etti. Dolar/TL kuru, saat 19.49’da 5.80’in üzerine kadar çıkarak geriledi.  Gerilemenin ardından yeniden yükselişe geçerek 5.83’ün üzerini gören Dolar/TL  02:00 itibariyle 5.76 seviyesinden işlem gördü.

Etiketler: türk lirası, dolar
Okunma Sayısı: 1785
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı