"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Egeli yatırımcının İtalya’ya ilgisi artıyor

24 Haziran 2015, Çarşamba 11:07
İzmir İtalyan Ticaret Odası üyeleri ile bir araya gelen İtalya Konsolosu Luigi Iannuzzi, Egeli firmaların İtalya’ya ilgisinin her geçen gün arttığını belirterek, ülkelerinde yatırım yapmak isteyenlere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi

İtalya’da yatırım yapmanın son dönemlerde daha da kolaylaşmasının, Türk firmalarının yatırım iştahlarını artırdığını belirten Iannuzzi, iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkileri geliştirmek amacıyla çalışan kurumlardan daha çok bilgi istendiğini söyledi. 

İtalya İzmir Konsolosu Luigi Iannuzzi, Swissotel Büyük Efes’te İzmir İtalyan Ticaret Odası üyeleri ile bir araya gelerek iki ülke arasındaki gelişmeleri değerlendirdi. Toplantının açılışında konuşan İzmir İtalyan Ticaret Odası Başkanı Rebii Akdurak, geçen yıl 19, bu yılın ilk 5 ayında da 8 firmanın yatırım konusunda bilgi almak amacıyla kurumlarına başvuruda bulunduğunu söyledi. Birkaç yıl öncesine kadar İtalyanların daha çok kendi ürünlerini satmaya yönelik organizasyonlar istediklerini ancak artık her iki ülke yatırımcılarının diğer ülkede yatırım talebinde bulunduklarını ifade eden Akdurak, “Biz de çalışmalarımızı bu yöne kaydırdık. 2013 yılında 12 Türk firması İtalya’da yatırım yapmak için bize başvurmuşken, bu sayı 2014 yılında 19 oldu. Bu yılın ilk 5 ayında da 8 firma başvuru yaptı. Hırdavat, çelik kapı, endüstriyel tasarım, ambalaj, takı, gıda, tekstil, dişçilik, mekanik, mermer, geri dönüşüm, tekstil, makine, yedek parça, jeotermal, mobilya, balıkçılık gibi çok çeşitli sektörlerden İtalya’ya yatırım yapmak isteyen yatırımcı bulunuyor. Biz de yatırımcıya bilgi desteği veriyoruz ya da doğru kontak noktalarına ulaşmalarını sağlıyoruz.” diye konuştu. 

YATIRIM TALEPLERİ ARTIYOR 

İki ülke arasında son derece güçlü ticari bir bağın olduğunu ifade eden İtalya İzmir Konsolosu Luigi Iannuzzi ise son dönemde karşılıklı olarak yatırım taleplerinde de artış olduğunu söyledi. İzmirli yatırımcılar daha çok İtalya’yı merkez yapıp oradan Avrupa’ya ve ABD’ye dağıtım yapmak ya da ürünlerini üzerine Made in İtaly ibaresini yazabilmek için yatırım yapmak istediklerini belirten Iannuzzi, son dönemde İtalya’da firma satışlarının artması ya da iş kurmanın kolaylaşmasının da bu ilgi artışında etkili olduğunu vurguladı. İtalya’nın pazarlama ve marka gücüyle, Türkiye’nin üretim gücünü bir araya getirmeyi arzuladıklarını ifade eden Iannuzzi “Türk firmalarının markalaşma ve standardizasyon adına eksiği var. İtalya ise bu konularda çok güçlü. Biz konsolosluk olarak İzmir İtalyan Ticaret Odası ile birlikte bu konularda projeler geliştiriyoruz. Amacımız iki ülke arasındaki ticaret hacminin daha da artması. Biz bu konuda her türlü desteği vermeye hazırız.” şeklinde konuştu. 

Okunma Sayısı: 1626
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı