"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ekonomik güven endeksi mart ayında geriledi

27 Mart 2020, Cuma 10:49
Ekonomik güven endeksi, martta aylık bazda yüzde 5,9 azalarak 91,8'e düştü.

Türkiye İstatistik Kurumu, mart ayına ilişkin ekonomik güven endeksi verilerini açıkladı.

Buna göre, endeks bu ay, geçen aya göre yüzde 5,9 azalarak 91,8'e geriledi. Ekonomik güven endeksindeki düşüş, reel kesim (imalat sanayi), hizmet ve perakende ticaret sektörü güven endekslerindeki düşüşlerden kaynaklandı.

Reel kesim güven endeksi aylık bazda yüzde 7,6 azalarak 98,6, hizmet sektörü güven endeksi yüzde 6 azalışla 92,5, perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 1,2 düşüşle 101,7 değerini aldı.

Tüketici güven endeksi bir önceki aya göre yüzde 1,7 artarak 58,2 ve inşaat sektörü güven endeksi yüzde 3,7 artarak 77,2 değerine ulaştı.

AA

Okunma Sayısı: 1013
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı