"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

“Elektrik faturaları vatandaşı fena çarpıyor”

06 Ağustos 2019, Salı 20:00
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kaçak elektrik kullananların tespitine yönelik çalışmaların son durumunu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e yönelttiği soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.

Gürer, “Yıl olmuş 2019, Bakan hala ‘hedefler belirleniyor, Ar-Ge projeleri geliştiriliyor’ diyor. Bir yandan da üst üste gelen zamlarla elektrik faturaları, vatandaşı çarpmaya devam ediyor. Bunu anlamak mümkün değil” dedi.Elektrikte kayıp ve kaçak bedelinin, faturasını düzenli ödeyen vatandaşa yüklenmesinin önlenmesi için Kanun Teklifinin TBMM’de beklediğini hatırlatan Gürer’in kaçak elektrik kullanımının tespitiyle ilgili çalışmalara yönelik, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından yanıtlanması istemiyle yöneltmiş olduğu yazılı soru önergesine Bakandan cevap geldi. Bakan Fatih Dönmez, kaçak elektrik kullananların tespitine yönelik hala hâlihazırda bir sistem kurulmadığını ve çalışmaların devam ettiğini bildirdi. Kaçak elektriğin bedelinin hırsızlık yapılarak çalınan elektriğin bedeli olduğuna değinen Gürer, “Çalınan elektriğin bedeli, elektrik faturasını düzgün ödeyen halkımızdan alınamaz. Bir hukuk devletinde, sorumluluğun şahsiliği gereği vatandaşlarımız başkalarının külfetlerini yüklenemez, tüketici yalnızca aldığı hizmetin bedelini öder” şeklinde konuştu.

Ahmet Terzi - Ankara 

Etiketler: elektrik faturası
Okunma Sayısı: 1973
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ali

    7.8.2019 07:26:17

    Elektirik faturasında ki dağıtım bedeli adı altında alınan haksız kazancın kaldırılmasıni ve alınan bedellerin geri ödenmesini.siz değerli basın kurumun Bu konuda gereğinin yapılmasını sizde rica ediyprum.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı