"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Elektrik zammı yargıya taşınıyor

04 Ekim 2019, Cuma 22:16
Tüketici dernekleri, elektik fiyatlarına yapılan zamlar karşısında harekete geçti. Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER), elektriğe yapılan 14,9’luk son zammın geri çekilmesini yoksa yargıya gideceklerini açıkladı.

Zammın geri çekilmesini isteyen TÜKODER de “Üç ay önce yüzde 15 zam yapıldı, üç ayda hangi maliyet biriminde artış olmuştur” diye sordu. ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş, 1 Temmuz’da yüzde 15 zam yapıldığını hatırlatarak 2018 ve 2019 yılları arasında elektrik fiyatlarına 5 kere zam yapıldığını vurguladı. Gazete Duvar’ın haberine göre, Göktaş, “Yapılan bu zam ile birlikte son iki senede elektriğe yüzde 60,9 oranında zam gelmiş oldu” dedi. Zamların dar gelirli yurttaşı iyice zor durumda bıraktığını vurgulayan Göktaş, “Öncelikle bu yapılan zammın yetkililerce bir kez daha gözden geçirilerek geri çekilmesini tüketiciler adına talep ediyoruz. Netice itibari ile zam geri çekilmez ise, tüketici vatandaşlarımızın aleyhine olan bu hususu kısa süre içinde yargıya taşıyacağız” dedi.

Etiketler: fatura
Okunma Sayısı: 1762
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı