"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

"Emekli bu maaşla kurban alamaz"

04 Haziran 2022, Cumartesi 22:34
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yem fiyatlarındaki artış nedeniyle kurbanlık koyunların maliyetinin 3 bin lirayı geçtiğini belirterek, “Besici 4 bin liranın altında kurbanlık satamaz. Bu fiyata, başta emekliler ve dar gelirli çoğu vatandaş kurbanlık alamaz” dedi.

Yurtiçinde vekâletle kurbanlık kesim bedelinin 2 bin 250 lira olarak açıklandığını hatırlatan Gürer, “Bu ücrete piyasada kurban yok” diye konuştu. Yem fiyatlarının sürekli arttığından yakınan Çarıklı köyünden Şener Uzun, Ramazan Bayramında 250 lira olan bir torba yemin bugün 350 liraya çıktığını belirterek, “Samanın tonu 2 bin 300 lirayı geçti. Saman satıcısına ‘bu fiyat yüksek değil mi?” diye sordum. ‘Mazotun fiyatı belli’ dedi. Bunun işçisi var, yüklemesi var, arabasının eskiyen lastiği var… Adam haklı” dedi. Ankara - Ahmet Terzi

Etiketler: emekli, maaş, kurban
Okunma Sayısı: 1557
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Gültekin

    6.6.2022 10:30:12

    Yapılan zamların getirdiği çarpıklık sürekli eleştiriliyor, hükümetimiz gerçekten milleti yaşatmak istiyorsa, seri yapılan dengesiz zamlar gibi aynı oranda milletin maaşlarına da zam yapmaları gerekir ki zamlardan etkilenmesin. Tabanın aylık maaşları ciddi manada eridi, millet kurban almayı bırak temel ihtiyaç maddelerini bile karşılayamaz durumdadır. Eğer zamlar durmuyorsa, bunu ört bas yapmak için sürekli dünya böyle deniyorsa, zamlar da durmuyorsa, alınan ekonomik tedbirlerin yanlış formüller olduğu ortadadır. Hükümetimize 54. hükümetin ekonomik tedbirlerini tavsiye ediyoruz ve uygulamalarını da bekliyoruz.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı