"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Emlakta hareketlenme sürüyor

17 Mart 2020, Salı 16:21
TÜİK, Şubat ayı konut satış istatistiklerini açıkladı. Verilere göre, 2020 Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre konut satışlarında %51,4 oranında artış görüldü.

İstanbul % 19.1 ile en çok konut satılan illerin başında gelirken, İstanbul’u, Ankara (%11,2) ve İzmir (%6,5) izledi. Konut satışlarında yaşanan dikkat çekici artışın, emlak sektörünün yabancı ve Türk yatırımcılar için yeniden parlayan yıldız olacağının işareti olarak yorumlayan Hürriyet Emlak Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeynep Tandoğan, faizlerin düşmesiyle başlayan hızlı yükselişin önümüzdeki dönemde de sürmesini beklediklerini açıkladı. Verilere göre, Türkiye genelinde konut satışları 2020 Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %51,4 oranında artarak 118 bin 753 oldu. Konut satışlarında İstanbul 22.662 konut satışı ve %19,1 oranla liste başında yer aldı. İstanbul’u, 13.326 konut satışı ile Ankara (%11,2) ve 7.669 konut satışıyla İzmir (%6,5) izledi.

Mücahit Ak - İstanbul

 

Etiketler: emlak, hareketlenme
Okunma Sayısı: 1720
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı