"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Esnaf, can suyu kredisi bekliyor

14 Eylül 2018, Cuma 13:09
Esnaf ve sanatkârın nakit sıkıntısının giderilmesi için sıfır faizli 12 geri ödemesiz can suyu kredisi isteyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken,“Sayıları 2 milyona ulaşan esnaf ve sanatkârımız 10 yıl önce verilen sıfır faizli can suyu kredisinin yeniden verilmesini dört gözle bekliyor. Nakit sıkıntısı çeken esnaf ve sanatkârımız için en az 100 bin lira limitli, sıfır faizli ve 3 yıl vadeli can suyu kredisi verilmeli. Kadın esnaf ve sanatkârımıza verilecek can suyu kredilerinin limiti ise 150 bin lira olmalı. Esnaf ve sanatkârın nefes alabilmesi için krediler 12 ay geri ödemesiz olmalı” dedi.

Esnafa nefes aldıran sıfır faizli cansuyu kredisinin en son 10 yıl önce verildiğini belirten Palandöken, “Nakit sıkıntısı çeken esnaf ve sanatkârımız, gelişen teknolojiye bağlı olarak yaşanan gelişmelere ayak uydurmakta zorlanıyor. Bir yandan döviz kurlarındaki dalgalanmalar, yüksek faizler ve ekonomik durgunlukla mücadele eden esnafımıza verilecek can suyu kredisi büyük ölçüde rahatlama sağlar. Anayasa’da da belirtildiği gibi esnaf ve sanatkarı korumaya yönelik girişimlerde bulunulmalı” diye konuştu.

Okunma Sayısı: 1539
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı