"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Esnaf kış indirimi bekliyor

30 Eylül 2019, Pazartesi 17:53
Elektrik ve doğalgazın en çok tüketildiği döneme yavaş yavaş girilmeye başlandığını ve bu dönemde kayda değer bir indirim yapılması gerektiğini vurgulayan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Doğalgazın ve elektriğin en çok tüketildiği aylara yavaş yavaş giriyoruz. Yaşanan sıkıntılı dönemde elektrik ve doğalgaza mutlaka kış indirimi yapılmalı. Çünkü bu aylarda artan yoğun tüketim esnafımızı ve vatandaşları zora sokuyor. Soğuk kış günlerinde elektrik ve doğalgaz sarfiyatının kat kat arttığını ilgili bakanlık sürekli yaptığı açıklama ile bizi doğruluyor. Bu nedenle vatandaş ve esnafımızın faturalarda zorluk yaşamaması, soğuk kış günlerini sıcak bir ortamda geçirmeleri için kayda değer bir kış indirimi gelmeli” dedi.

Bu yılın başında Ağustos ayının sonuna kadar elektrik ve doğalgaza hatırı sayılır zamlar yapıldığının altını çizen Bendevi Palandöken, “Dünyada doğalgaz fiyatları bir önceki yıla göre yüzde 50’yi aşkın bir şekilde düşerken ülkemizde yüzde 54’e yakın bir artış gösterdi. Buna paralel olarak elektrik fiyatlarına da yüksek zamlar yapıldı. Geçtiğimiz 2018 yılının başında elektriğe yapılan yüzde 10’luk indirim, vatandaşlarımıza soğuk kış günlerinde azda olsa bir nefes aldırmıştı. Ancak 2018 yılı ocak ayından sonra ve bu yıl art arda gelen zamlar vatandaşlarımızı kışa girerken kara kara düşündürmektedir.”diye konuştu. 

Ahmet Terzi - Ankara

Etiketler: palandöken
Okunma Sayısı: 1048
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    1.10.2019 12:42:17

    Sn.PALANDÖKEN sizi hemen kaale aldılar.D.Gaza iki kez % 15 civarında toplamda % 32 olan zam yapmışlardı hatırlarsınız şimdide elektriğe benzer oranda zam yaptılar.Siz indirim dedikçe onlar bindiriyor.Bindirdikçe de millet bunların gerçek yüzünü ancak görüyor.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı