"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Esnafa can suyu gerek

25 Temmuz 2021, Pazar 17:00
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken esnaf için ‘can suyu kredisi’ talep etti.

Koronavirüs pandemisinden en fazla etkilenen meslek gruplarından olan esnaflar normalleşme sürecinde yaralarını sarmaya çalışıyor. Tam kapanma döneminde hiç iş yapamayan ve tedbir kararlı doğrultusunda saat kısıtlaması yaşayan esnaflar yaz dönemiyle birlikte borçları kapatmaya çalışsa da henüz düze çıkamadı. Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken de salgın sürecinden etkilenen esnaf ve sanatkârların yeniden ayağa kaldırılması için faizsiz ve uzun vadeli can suyu kredisi talebinde bulundu. Palandöken yaptığı yazılı açıklamada salgın kısıtlamalarının kaldırılmasıyla esnaf ve sanatkârların ekonomiye yeniden kazandırılması gerektiğini bildirdi.

Borçlar birikti

Palandöken, “Salgının cefasını en çok çeken kesim olan esnaf ve sanatkârlarımızın biriken borçlarını ödeyebilmesi için sıfır faizli, 6 ay geri ödemesiz ve uzun vadeli can suyu kredisi verilmeli” ifadesini kullandı. Palandöken, esnafa yönelik son can suyu kredisinin 13 yıl önce verildiğini hatırlatırken, şunları kaydetti: “Özellikle faaliyetleri tamamen durdurulan esnafımızın sıfır faizli krediden yararlanmasının önü açılmalı. Kısıtlamalar nedeniyle kahvehane, kıraathane, çay ocağı, kantinci, kırtasiyeci gibi çok sayıda esnafımız büyük sıkıntı yaşadı. Şimdi bu sıkıntılı sektörlerdeki esnafımız yapılandırmaya rağmen birikmiş borçlarını, SSK ve Bağ-Kur primlerini ödeyemiyor. Esnafımızın birikmiş borçlarını kapatması için can suyu kredisi olmazsa olmaz. Esnafa sağlanan her türlü desteğin ekonominin çarklarını döndürdüğü ve piyasaya olumlu yansıdığı unutulmamalı.”

AA

Okunma Sayısı: 940
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İlhan

    26.7.2021 12:47:08

    Salgın nedeni ile ülkemizde esnaf,k.işletmeler ve vatandaş girdap içinde.Ama bakın KANADA bu salgında nasıl yardımcı oluyor insanına.Bir Türk işletmecisi işyerlerini kapattıkları için 20 artı 20 BİN KANADA DOLARI YARDIM,Yine fert başına 2000'er Dolar yardım.Bunlar karşılıksız yardımlar. Bizde ise BOR Madeninden dezenfaktan üreteceğiz diyen bakanına koalisyon lideri 'BÜTÇE AÇIĞIMIZI KAPATMADA KULANIRIZ,diyerek 5-10 liralık dezenfaktandan dahi medet umuyor.Olmadı anlı-şanlı BİŞZ BİZE YETERİZ diyerek kampanya ile vatandaştan 10 liraaaa 10 liraaaa diyor.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı