"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Et, 5 yılda yüzde 37 zamlandı

13 Mayıs 2015, Çarşamba 17:34
Türkiye’de son 5 yılda dana eti fiyatlarında yüzde 37 arttı. Nisan 2010’da 16 lira olan dana karkasın kilogram fiyatı bu yılın nisan ayında 22 liraya çıktı.

Perakende fiyat ise 24 liradan 34 liraya yükseldi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) sepetindeki fiyatlar incelendiğinde dana etinin perakende kilogram fiyatı son 5 yılda 24,93 liradan 34,03 liraya yükseldi. Koyun eti fiyatının da söz konusu dönemler kıyaslandığında 22,60 liradan 28,41 liraya çıktığı görüldü. Türkiye’de son 5 yılda dana karkasın kilogram fiyatı ise yüzde 37 artışla 16,13 liradan 22,08 liraya yükseldi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Özcan, kırmızı et fiyatlarına ilişkin, Türkiye’de de fiyat artışlarının kaçınılmaz olduğunu ifade etti. Dünya genelinde 2014 yılında kilogramı 4,14 dolar olan dana karkas fiyatının bu yılın Ocak ayında yüzde 23,4 artışla 5,11 dolara çıktığını belirten Özcan, bu anlamda Türkiye’de de fiyat artışlarının kaçınılmaz olduğunu ifade etti. Özcan, kırmızı et fiyatlarındaki artışı, büyükbaş hayvancılıkta besicilik maliyetlerinin yüksekliğine bağladı.

 

AA

Okunma Sayısı: 1269
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Abdulkadir DELİKTAŞ

    14.5.2015 13:00:55

    İnsanlarımız et zammından sonra kilo ile aldığı eti gram gram almaya başladı. Avrupalı 10-15 liraya, biz çok zengin olduğumuz için 30-40 tl ye yiyoruz. Et üretimi birkaç büyük et üreticisine bırakılınca, onların merhameti zaten az. Kâr hırsına karşı koyamıyorlar. Ellerine bu büyüklükte fırsat verilirse istediği fiyata satabiliyor. Aynı oyun patateste de oynandı. Bakanın bir açıklaması fiyatları yarıya düşürdü.Aynısını et için de bekliyoruz. İnsanımız et yesin.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı