"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Fitch, İzmir Belediyesi’nin finans durumunu değerlendirdi

22 Ağustos 2015, Cumartesi 11:25
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, döviz kurlarının aşırı hareketlendiği şu günlerde yeni bir kredi analiz raporu daha yayınladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin finans durumunu değerlendiren Fitch, 2015-2017 döneminde cari dengesinin sağlam kalmaya devam edeceği ve yatırım harcamalarının tamamını karşılayacağı tahmininde bulundu.

Büyükşehir Belediyesi’nin “AA+” olan ulusal uzun vadeli kredi notu ile “yatırım yapılabilir” seviyesindeki yerel ve yabancı para cinsinden uzun vadeli kredi notu (BBB) teyit edildi. Fitch, belediyenin kredi notuyla ilgili olarak geçen haziran ayında yaptığı açıklamanın ardından, piyasaların aşırı hareketli olduğu şu günlerde, 21 Ağustos 2015 Cuma akşamı yeni bir kredi analiz raporu daha yayımladı. Bu son raporda, olumsuz iç ve dış ekonomik şartlara rağmen İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin güçlü mali yapısını bir kez daha onayladı.

Büyükşehir Belediyesi’nin faaliyet marjları ve varlıklı ekonomisiyle güçlü olmayı sürdürdüğü belirtilen Fitch’in açıklamasında, faaliyet dengesinin 2015-2017 yıllarındaki faaliyet gelirlerinin yüzde 60’ı civarında güçlü seviyelerde kalması beklendiği ifade edilerek, yine güçlü faaliyet performansı sayesinde borç servislerini rahatlıkla karşılayabilecek kapasitede olduğu kaydedildi. Belediyenin 2015-2017 döneminde cari dengesinin sağlam kalmaya devam edeceği ve yatırım harcamalarının tamamını karşılayacağı tahmininde de bulundu. İzmir’in büyük yatırımlar için yeni borçlanmalar yaptığı, borç portföy hareketinin çok uluslu ve uzun vadeli olmasının ise borç profili için hafifletici etkisi olduğunun altı çizildi. Fitch, belediyenin 2014 yılındaki cari dengesinin, sermaye harcamalarının yüzde 97’sini karşıladığını da kaydetti.

Fitch Ratings’in son raporuna ilişkin bir değerlendirme yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise şunları söyledi: “Olumsuz iç ve dış ekonomik koşullara ve buna bağlı olarak finansal piyasalardaki dalgalanmalara rağmen şeffaf, istikrarlı ve tedbirli mali yapımızı yatırımlarla birlikte güçlenerek sürdürüyoruz. Bizim çok iyi bildiğimiz bu durum, Fitch’ten gelen ‘yatırım yapılabilir’ notuyla bir kez teyit edildi.”

Etiketler: fitch, izmir, kredi notu
Okunma Sayısı: 1293
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı