"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Geleceğin pazarı: Türkiye'de15 bin e-ticaret sitesi var

09 Aralık 2015, Çarşamba 13:51
Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, e-ticaretin dünyada olduğu gibi Türkiye’de de baş döndürücü bir hızla büyüdüğünü ve geleceğin pazarının e-ticarette olacağını söyledi.

Boztaş, "Geleceğin pazarını e-ticaret oluşturacak. Ülkemizde 15 bin e-ticaret sitesi var." dedi. 

MATSO Girişimcilik Akademisi tarafından üyelere yönelik düzenlenen eğitim ve seminerler sürüyor. MATSO tarafından üyelerine yönelik olarak toplantı salonunda gerçekleşen Elektronik Ticaret (e-ticaret) semineri Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu (MYO) Teknik Programlar Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Mehmet Şehirli tarafından verildi. 

E-ticaretin tanıtımını yaparak başlayan Şehirli, "Mal ve hizmetlerin; reklam ve satışının elektronik ortamda güvenli bir şekilde yapılmasıdır." dedi. Şehirli eğitime katılanlara e-ticaretin avantaj ve dezavantajları, e-ticaretin araçları, temelleri, türleri, aşamaları ile püf noktaları, sanal ödeme sistemleri, dünyada ve Türkiye’de e-ticaretin durumu hakkında bilgiler verdi. 

Seminerde bir konuşma yapan Ahmet Boztaş ise ülke nüfusunun yarısının internet kullanıcısı olduğunu belirterek, e-ticaretin dünyada olduğu gibi Türkiye’de de baş döndürücü bir hızla büyüdüğünü kaydetti.

E-ticaretin 1995 yılından sonra internet kullanımının artmasıyla ortaya çıktığını anlatan Boztaş, Türkiye nüfusunun yaklaşık yarısından fazlasının internet kullanıcısı olduğunu ve ülkede 15 bin e-ticaret sitesi olduğunu vurguladı. Her geçen gün gelişen ve çeşitlenen ödeme sistemleri altyapısı ile Türkiye’nin e-ticaretin gelişimi için önemli bir potansiyele sahip olduğunun altını çizen Boztaş, "Türkiye’de e-ticaretin önemli bir büyüme potansiyeli taşıdığını görüyoruz. Gelecekte altın çağını yaşayacak olan e-ticaret konusunda üyelerimizi bilgilendirmek amacıyla seminer düzenledik. Bu tür eğitim ve seminerlerimiz sürecek." diye konuştu.

Yaklaşık 3 saat süren seminer sonunda katılımcılara sertifika verildi.

Okunma Sayısı: 1550
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı