"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Genç girişimcilerin önü açılmalı

25 Temmuz 2019, Perşembe 17:06
Girişimciliğin bir ülke ekonomisi için olmazsa olmaz olduğunu hatırlatan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken genç girişimciliği önünün açılmasının önemine değindi.

Palandöken, “Ülkelerin ekonomik gelişmelerinin en önemli ayağı girişimciliktir. KOSGEB tarafından girişimcilik eğitimleri ile verilen Girişimcilik Destek Programı’nın destek miktarları geçtiğimiz yıla kadar 100 bin liraya kadar çıkıyordu. Bu yıldan itibaren Yeni Girişimci Programı adı ile verilecek desteklerin miktarı ise 5 bin ile 10 bin arasında değişiyor, performansa göre ise 20 bine kadar çıkıyor. Fakat bu miktar da bir dükkân açmak için yeterli gelmiyor. Bu nedenle girişimcilik kredilerinin miktarı bir önceki sistemdeki haline arttırılmalı ve sektörler çeşitlendirilmeli. Nasıl ki 1 yıl önce fiyatı 10 lira olan ürün şimdi 15-20 liraya çıktıysa, kredi miktarları da düşürülmek yerine arttırılmalı. Girişimciliği desteklediğimiz her sektör ekonomik büyümenin bir basamağıdır” dedi.

 

Etiketler: palandöken
Okunma Sayısı: 903
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı