"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gıda enflasyonunda Türkiye dünyadan koptu

07 Haziran 2024, Cuma 22:21
Mayıs ayında küresel gıda fiyatları artış eğilimini sürdürürken, Türkiye’deki gıda enflasyonuyla arasındaki fark giderek büyüdü.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından açıklanan verilere göre, dünya gıda fiyatları endeksi mayıs ayında yüzde 0,9 oranında artarak 120,4 seviyesine ulaştı. Bu artış, tahıl ve süt ürünlerindeki fiyat yükselişlerinden kaynaklandı. Endekste yıllık bazda ise yüzde 3,4’lük bir düşüş kaydedildi, ancak aylık artış eğilimi dikkat çekti. Dünyada gıda fiyatları son bir yılda yüzde 3,4 düşerken Türkiye’de ise yüzde 69,9 artış gösterdi. Bloomberg HT’de yer alan habere göre; Türkiye’de gıda enflasyonu yüksek seviyelerde seyretmeye devam ediyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, mayıs ayında yıllık gıda enflasyonu yüzde 69,9 olarak gerçekleşti. 

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 817
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı