"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

GSS prim borçları için yarın son gün!

29 Eylül 2015, Salı 16:53
Genel Sağlık Sigortası (GSS) borçlarının yapılandırılması için vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) akın etti.

Genel Sağlık Sigortası prim borçlarının yapılandırmasını yapmayan vatandaşlar işlemlerini son güne bırakmayı tercih etti. Prim borçlarını yapılandırmak için SGK'ya gelen vatandaşlar kuyruk oluşturdu.

http://www.yeniasya.com.tr/ekonomi/dikkat-gss-ile-devlete-borclandirilanlar-30-eylul-e-kadar-gelir-testi-yaptirmali_359859

SGK İl Müdürü Alaettin Ökten, vatandaşların işlemlerini son güne bıraktığını belirterek, bundan dolayı yoğunluk yaşandığını kaydetti.

Vatandaşların 30.9.2015 tarihi mesai bitimine kadar yerleşim yerlerinin bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvurarak gelir testi yaptırma haklarının getirildiğini belirten Ökten, “Böylelikle bu vatandaşlarımızın Genel Sağlık Sigortası tescilleri, gelir testi sonucuna göre tescil başlangıç tarihinden itibaren güncellenerek belirlenen gelir seviyesine göre prim tahakkukları yapılmaktadır. 

Aynı kanunun geçici 60. maddesi ile de bu kapsamda genel sağlık sigortası tescili yapılmış olanlardan 2014 yılı Nisan ayı ve önceki aylara ait genel sağlık sigortası prim borcu olan vatandaşlarımıza prim borçlarını yapılandırma hakkı verilmiş olup, Yapılandırma hakkından yararlanabilmek için en geç 02.11.2015 tarihi mesai bitimine kadar Kurumumuza müracaat etmeleri gerekmektedir.” dedi.

Vatandaşların mağdur olmaması için çalıştıklarını anlatan Ökten, “Gelir testi başvuru süresinin 30.09.2015 tarihinde, yapılandırma müracaat süresinin ise 02.11.2015 tarihinde sona erecek olması nedeniyle vatandaşlarımızın bu düzenlemeden maksimum düzeyde yararlanmaları ve daha sonra mağdur olmamaları için hiçbir sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımızın gelir testi işlemleri için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına 30.09.2015 tarihine kadar, Kurumumuza GSS prim borçlarının yapılandırması için de 02.11.2015 tarihine kadar başvurmaları gerekmektedir.” hatırlatmasında bulundu.

Okunma Sayısı: 1941
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı