"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hangi ülkenin kaç makam aracı var?

09 Eylül 2018, Pazar 18:39
Türkiye, geçtiğimiz hafta tasarruf tedbirleri kapsamında kamu araç sayısında azaltmaya gitmeyi planlıyor.

Bu tartışma yaşanırken, Hazine ve Maliye Bakanlığı kamu kuruluşlarının sahip oldukları araç envanteri konusunda çalışma başlattı. Bu kapsamda araçların hem sayılarının azaltılması beklenirken, mevcut araçların da sınıflarının düşürülmesi öngörülüyor. Peki, Türkiye bu konuyu konuşurken, Avrupa’nın önde gelen ülkelerinde durum nasıl? Euronews’ün haberinde, Türkiye’deki son veriler ışığında 115 bin kamu aracı bulunduğu ifade edilirken Fransa’da 2 bin, İtalya’da ise 29 bin kamu aracı olduğu iddia edildi. Makam aracında ise Türkiye’de kamuda 417 şoförlü kamu aracı olduğu ifade edilirken, bu sayının Fransa’da 322, İtalya’da ise 3 bin olduğu belirtildi. Özellikle İtalya, Avrupa’da makam aracının en fazla olduğu ülkelerden biri olarak dikkat çekiyor. 20 ayrı özerk bölgenin bulunduğu İtalya’da her özerk bölgenin yetkililerine makam aracı tahsis edilirken, bu rakamın her yıl azaltılmaya çalışıldığı ifade ediliyor.

Etiketler: makam aracı
Okunma Sayısı: 6572
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Onur Gümrükçü

    11.9.2018 22:24:53

    Makam Araçlarına Yerli Olma Şartı Getirildiğine Göre B Segmentinden Ve C Segmentinden Oluşmalarını İstiyorum. Örneğin B Segmentinden : Hyundai İ 20 Ford Fiesta Toyota Yaris Dacia Logan Fiat Punto C Segmentinden : Toyota Corolla Fiat Linea Fiat Egea Ford Focus Toyota Auris Hyundai İ 30 Hyundai Accent Blue Hyundai Elantra Dacia Logan

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı