"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Herkes bildiği işi yapsın

18 Temmuz 2018, Çarşamba 23:44
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Kamu kurumları ve yerel yönetimlerin esnaflığı bırakması gerektiğini belirterek, “Herkes kendi işini yapmalı” dedi.

Kamu Kurumları ve yerel yönetimlerin kendi işlerini yapmasını isteyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı Binali Yıldırım’a mektup gönderek kamunun ve yerel yönetimlerin esnafla rekabet etmelerinin önüne geçmelerini istedi. Palandöken mektubunda, ‘’Ekmeği ekmekçiye ver bir ekmek de fazla ver’ atasözünü hatırlatan Palandöken, “Ülke genelindeki bütün fırınlarımız dörtte bir kapasite ile çalışıyor. Kamu ve yerel yönetimler halka ucuz, ücretsiz ekmek dağıtmak istiyorlarsa fırıncı esnafından alıp yardım yapsınlar. Esnaf ve sanatkar ülke ekonomisinin can damarlarıdır. Bu fırınlar ve işyerlerinin hepsi milli servettir. Kimsenin millî serveti yok etmeye hakkı yoktur.” dedi.

2 milyon esnaf mağdur

2 milyon esnaf ve sanatkarın kamunun yanlış uygulamalarından zarar gördüğünü belirten Palandöken, “Esnafın ekmeği ile oynanıyor. Yerel yönetimler ve kamu aslî görevini yapsın. Yerel yönetim ve kamu tarafından satılan ekmeğin maliyetini bilen yok. Fırınlarda yanan yakıt aynı, elektrik aynı, ama nasıl ucuza ekmek veriliyor bilen yok. Bu işi yapan fırıncılar milyonlarca ekmeği satamadığı için çöpe atmak zorunda. Günde 12 milyon ekmeğin çöpe gitmesinde,esnafın zarar etmesinde en büyük sorumluluk yerel yönetimlerin ve kamunun fırıncılık yapmasından kaynaklanıyor. Acilen devlet esnafın işinden el çekmeli. Esnaf ve sanatkârın olmadığı yerde yaşam olmaz. Esnaf ülkenin çimentosudur. Çimento olmaz ise bina ayakta duramaz. Bir an önce binanın ayakta durması ve yapının bozulmaması için önlemler alınmalı ve herkes kendi işini yapmalı” diye konuştu.

Recep Gören - Ankara 

 

Etiketler: bendevi palandöken
Okunma Sayısı: 2037
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı