"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İş dünyası koalisyon hükümeti kurulmasını bekliyor

12 Ağustos 2015, Çarşamba 12:08
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, 7 Haziran seçim sonuçlarına göre koalisyon hükümeti kurulması gerekliliğinin ortaya çıktığını ifade ederek, “Ümit ediyoruz ki; CHP de olabilir, MHP de olabilir. Bir koalisyon hükümeti kurulması iş dünyası bakımında çok önemli olarak görüyor ve düşünüyoruz.” dedi.

KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, oda faaliyetlerini anlatmak ve ülke gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulunmak üzere basın mensuplarıyla bir araya geldi. Hükümet kurma çalışmalarına değinen Hiçyılmaz, koalisyon hükümetinin kurularak bir an önce ülkenin gerçek gündemine dönmesini istedi. Hiçyılmaz, iş dünyasının karşı karşıya kaldığı bazı sıkıntıları zaman zaman dile getirme noktasında, uygun bir şekilde bunları aktarmaya çalıştıklarını anlatarak, şunları söyledi: “7 Haziran seçimlerinden sonra iş dünyasının çok sıkıntıda olduğunu özellikle belirtmek istiyorum. İstikrarın çok önemli olduğunu her ekonomik hem siyasi istikrarın önemli katkılarda bulunduğunu ve bu istikrarın bozulmaması gerektiğini dile getirdik. 7 Haziran seçimlerinden sonra ortaya çıkan tabloda koalisyon hükümetinin kurulması gerekliliği ortaya çıktı. Başbakan Ahmet Davutoğlu aldığı görev bakımından CHP ile görüşüyor. Bu görüşmeler neticesinde ümit ediyorum ki; CHP de olabilir, MHP de olabilir. Bir koalisyon hükümeti kurulmasını iş dünyası bakımından çok önemli olarak görüyor ve düşünüyoruz. Çünkü ihracat konusunda istihdam konusunda olsun diğer konularda iş dünyasının sıkıntıları var. Bunun çözümü için güçlü bir hükümete ihtiyaç var. Koalisyon hükümeti çalışmalarının başarıya ulaşmasını temenni ediyoruz. Demokrasilerde çare tükenmez. Eğer koalisyonda bir sonuç alınmazsa yeniden milli iradeye başvurulması demokrasinin gereğidir. Bunun biran önce yapılması iş dünyasının sıkıntılarının giderilmesi bakımından gerçek gündeme dönülmelidir.”

Yaşanan terör olaylarını da kınayan KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, ülkede yaşanan gelişmeleri terör örgütlerinin fırsat bilerek ellerinden gelen çirkinlikleri gösterdiklerini anlattı. Hiçyılmaz, “İş dünyasının huzurlu bir ortama ihtiyacı var. Ancak huzur ve güven ortamı olursa iş yapılır. Ticaret yapılır. Terör olaylarının biran önce sonuçlanmasını arzu ediyoruz. Teröristlere karşı girişilmiş operasyonları canı gönülden destekliyoruz ve son bir terörist bile yok edilene kadar devam etmesini istiyoruz. Uzun yıllardır bu problemle ülkemiz boğuştu. Zararlarımız oldu. Eğer zararlarımız olmasaydı daha müreffeh ülke olabilirdik. O nedenle bu olayların çözümlenmesi için gerekli gayretlerin gösterilmesini arzu ediyoruz” diye konuştu. 

Başkan mahmut Hiçyılmaz, yönetim kurulu üyeleriyle yaptığı toplantıda 14 Ağustos Cuma günü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımı ile odanın yeni hizmet binasının temeli atılacağını ifade etti. Hiçyılmaz, meslek komitelerinin çalışmalarının da yoğun bir şekilde devam edeceğine işaret etti. 

Okunma Sayısı: 1634
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı