"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İşveren asgari ücret vaatlerinden tedirgin oldu

19 Mayıs 2015, Salı 16:25
İş dünyası, muhalefet partilerinin asgari ücretleri artırma vaatlerinin işveren açısından maliyetleri artıracağını düşünüyor.

Seçimlere kısa süre kala muhalefet partilerinin vaatleri kamuoyu tarafından tartışılırken, söz konusu vaatler arasında yer alan asgari ücretlerin artırılması ön plana çıktı. 

İş dünyasının temsilcileri ise kendileri için önemli maliyet unsuru olan çalışanların ücretlerin artırılmasının hem işverenin üzerindeki maliyetleri artıracağını ve bunun çalışanları da olumsuz etkileyeceğini ifade ediyorlar. 

"Bunlar popülist vaatler"

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, "Asgari ücreti artırıyorum, dediğiniz zaman aslında bir bakıma maliyetleri de artırıyorsunuz ki bu durum aslında işçilerin harcama maliyetlerini de artıracaktır. Bu açılardan baktığımda bu vaatleri popülist vaatler olarak görüyorum" dedi.

"İşvereni kayıt dışına yöneltebilir"

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Başkanı Celal Koloğlu da "Asgari ücret düzeyinin artması genel ücret düzeylerini de yükseltecek, işverenlerin maliyetlerini artıracaktır. Yüksek ücret düzeyleri, işverenleri kayıt dışına yöneltebilir" şeklinde konuştu.

AA

Etiketler: asgari ücret, işveren
Okunma Sayısı: 1794
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı