"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kamuda makam aracı saltanatı

03 Mart 2019, Pazar 17:15
Türkİye’de, 115 bİn kamu aracı bulunurken bu rakamın Fransa’da 65 bİn, İtalya’da İse 29 bİn olduğu ortaya çıktı.

Türkiye’de 115 bin kamu aracı bulunurken bu rakamın Fransa’da 2 bin, İtalya’da ise 29 bin olduğu ortaya çıktı. Türkiye, ekonomide yaşanan sıkıntılar nedeniyle tasarruf önlemleri kapsamında kamu araç sayısında azaltmaya gitmeyi planlıyor.

Türkiye’de zaman zaman eleştiri konusu olan kamu hizmetine sunulan araçların sayısı ülkeden ülkeye farklılık gösteriyor. Cumhuriyet’te yer alan habere göre,Türkiye’de kamuda 417 şoförlü kamu aracı bulunurken bu sayı Fransa’da 322, İtalya’da 3 bin. TL’nin dolar karşısında yaşadığı önemli değer kaybı hükümeti tasarruf önlemlerini almaya zorluyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı kamu kuruluşlarının sahip oldukları araç envanteri konusunda çalışma başlattı. Buna göre araçların hem sınıflarının düşürülmesi hem de sayılarının azaltılması öngörülüyor.

Etiketler: kamu, makam aracı, israf
Okunma Sayısı: 1689
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı