"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kooperatifçiler uzaktan eğitimle sertifika alacak

19 Mayıs 2015, Salı 09:47
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Anadolu Üniversitesi arasında "Kooperatifçilik e-Sertifika Programlarının Uygulanmasına ve Geliştirilmesine İlişkin İşbirliği Protokolü" 21 Mayıs Perşembe günü imzalanacak.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, kooperatifçiliğin gelişmesi için hazırlanan Türkiye Kooperatifçilik Stratejisi ve Eylem Planının 2012 yılında yayımlandığı hatırlatıldı. Söz konusu stratejide yer alan "Kooperatif denetim ve yönetim kurulu üyelerine eğitim ve sertifikasyon zorunluluğu getirilmesi" eylemi kapsamında Türkiye çapında sertifikalı eğitim organizasyonları yapılmasına ilişkin çalışmalara başlandığı ifade edildi.

Bu çerçevede söz konusu sertifika programlarının uzaktan öğretim modeliyle de yaygınlaştırılmasının sağlanabilmesi için Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim  Fakültesi'nin e-sertifikasyon eğitimlerinde kooperatifçiliğe de yer verilmesi konusunda anlaşmaya varıldığı kaydedildi.

Bu amaçla Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Anadolu Üniversitesi arasında "Kooperatifçilik e-Sertifika Programlarının Uygulanmasına ve Geliştirilmesine İlişkin İşbirliği Protokolü" 21 Mayıs Perşembe günü Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü Öğrenci Merkezi Binası'nda imzalanacak.

Programın uygulamaya konulmasıyla kooperatiflerin ve üst kuruluşlarının yönetim ve denetim kurulu üyeleri ile çalışanlarının herhangi bir yerde toplanmadan, yürüttükleri işleri aksatmayacak şekilde uzaktan eğitim almaları mümkün olacak.

AA

Okunma Sayısı: 1581
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı