"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kurban Bayramı’nda kartlı ödemede rekor

22 Ağustos 2019, Perşembe 12:15
Kurban Bayramı’nda ve arefe gününde 7.7 milyar liralık ödeme kartlarla yapılırken, arefe gününde kartlı ödeme adedinde rekor kırıldı.

Bankalararası Kart Merkezi’nden (BKM) yapılan açıklamaya göre, Temmuz ayında kartlı ödemeler geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19 arttı. Temmuz ayında banka kartları ve kredi kartlarıyla toplam 88.1 milyar TL’lik ödeme yapıldı. Bu tutarın 76.4 milyar TL’si kredi kartlarıyla ödenirken, 11.7 milyar TL’sinde banka kartları kullanıldı. Büyüme oranları özelinde incelendiğinde ise banka kartıyla yapılan ödemelerde geçen yılın aynı dönemine göre büyüme oranı yüzde 32 olurken, kredi kartıyla yapılan ödemelerde ise bu oran yüzde 17 olarak gerçekleşti. Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin (MTV) ikinci taksitinin ödendiği Temmuz ayında, bu ödemeleri de kapsayan ‘Kamu-Vergi Ödemeleri’ sektöründe, kredi kartlarıyla 4.1 milyar TL’lik ödeme yapıldı.

Okunma Sayısı: 682
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı