"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kurban Bayramı öncesinde piyasalardaki alışveriş hız kazandı

19 Ağustos 2016, Cuma 12:44
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde alışverişlerin hız kazandığını belirterek, vatandaşları kurbanları ehil kasaplara kestirmeleri ve Uzak Doğu'dan getirilen kalitesiz bıçakları kullanmamaları yönünde uyardı.

Palandöken, yazılı açıklamasında Kurban Bayramı öncesinde vatandaşlara uyarılarda bulundu. 

Piyasalardaki bayram alışverişinin hız kazanmaya başladığına dikkati çeken Palandöken, "Vatandaşlarımız sadece bayramlarda ortaya çıkan, pazar ve sokaklarda dükkanların önünde tezgah açan, kaldırımları işgal eden korsan satıcılara karşı dikkatli olsun." ifadesini kullandı. 

Palandöken, Uzak Doğu’dan getirilen ucuz mallar arasında kalitesiz bıçakların da olduğuna işaret ederek, "Kurban Bayramı nedeniyle piyasada kalitesiz bıçak, satır ve baltalar satılmaya başlandı. İstenmeyen olaylara meydan vermemek için bu tür ürünlerden uzak duralım. Çünkü bu bıçaklar hem kasap için hem de kurban için eziyet vermektedir. Kurbanlarımızı ehil kasaplara kestirelim." değerlendirmesinde bulundu. 

Türkiye'de, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) onaylı bıçakların satıldığını, bunların kullanılması gerektiğini belirten Palandöken, şunları kaydetti:

"Bayram dolayısıyla piyasanın daha da hareketlenmesini bekliyoruz. Geçen sene kesilen 851 bin 948 büyükbaşın bu yıl yüzde 20 artışla 1 milyona, 2 milyon 850 bin kesilen küçükbaş kurban sayısının ise yüzde 30 artışla 3,5- 4 milyona yaklaşmasını bekliyoruz. Geçen sene kesilen kurbanlık sayısını baz alırsak bu sene piyasaya 10 milyar lira girecek. Bu senede Kurban Bayramı'nın 9 günlük tatil olması turizm bölgelerinin de hareketlenmesini sağlayacak, ekonomiye bir hareket getirecektir."

AA

Okunma Sayısı: 1681
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı