"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kurban sayısı azalacak

25 Temmuz 2019, Perşembe 16:49
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, geçen yıl Kurban Bayramı’nda 866 bin 143 büyükbaş, 2 milyon 682 bin 612 küçükbaş hayvanın kurban edildiğini belirterek, bu yıl kurban fiyatlarının yüksek olması nedeniyle rakamların azalacağını söyledi.

Gürer, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, tarım ve hayvancılık sektörünün durumunu değerlendirdi. Piyasa fiyatlarının tüketicinin alım gücünü zorladığına işaret eden Gürer, tarım ve hayvancılıktaki sorunların, girdi fiyatlarının düşürülmesi ve aile tipi işletmelerin yeniden teşvik edilmesiyle çözüme ulaşacağını belirtti. Hayvan ve kırmızı et ithalatına ilişkin rakamların, hayvancılıkta dışa bağımlılığın göstergesi olduğunu ileri süren Gürer, “2010-2018 yılları arasında yaklaşık 7,7 milyon küçükbaş ve büyükbaş hayvan ithalatı ile 292 bin ton sığır eti ithalatına toplam 8,2 milyar dolar para ödemişiz. Bu dönemde toplam 1 milyon 790 bin 223 büyükbaş hayvan ithal etmişiz” ifadelerini kullandı.

AA

Okunma Sayısı: 1442
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı