"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kuyumcularda nakit sıkıntısı

17 Ağustos 2018, Cuma 17:19
Dövizle beraber yükselen altın fiyatları, tasarruf sahiplerini harekete geçirdi. Yastık altındaki altınını bozdurmak isteyenler İzmir’deki Kuyumcular Çarşısı’nın yolunu tutunca, esnafın elindeki nakit azaldı.

ABD ile Türkiye arasındaki kriz nedeniyle dolar kurundaki yükseliş, altın fiyatlarını da etkiledi. İzmir’de de altınını nakte çevirmek isteyenler, tarihi Kemeraltı Çarşısı’ndaki kuyumcuların yolunu tuttu. Elindeki altının bozdurmak isteyenlerin sayısı artınca, kuyumcular alışverişlerde nakit sıkıntısı yaşamaya başladı. Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Kuyumcular Komitesi Başkanı Gökhan Özer, satışlardaki durgunluğun geçen hafta başladığına dikkat çekerek, fiyatların aşırı dalgalandığı dönemlerde benzer sıkıntıları yaşadıklarını söyledi. Altın fiyatının çok hızlı yükseldiği ya da tam tersine çok hızlı düştüğü dönemlerde tüketicilerin temkinli davrandığını ifade eden Özer, “Altın fiyatları çok hızlı yükseldiğinde, insanlar ‘bu yükselişin bir düzeltmesi olur, yüksek fiyattan almayalım’ diye bekliyor. Çok hızlı düştüğünde ise ‘bu düşüş sürebilir, biraz daha bekleyelim, daha düşükken alalım’ diye düşünüyor. Dolayısıyla alış veriş kararı böyle çalkantılı haftalarda erteleniyor.’’ dedi.

Dalgalanma sürerse alış veriş olmaz

Fiyatlardaki dalgalanma sona ererse tüketicinin alışverişe başlayacağını söyleyen Gökhan Özer, sürecin birkaç hafta devam edebileceğini dile getirdi. Özer, “Müşteri belli bir fiyatın oturduğunu, artık o fiyattan alış veriş yapmanın güvenli olduğunu hissedinceye kadar bu durgunluk sürecek. Tüketicinin fiyata alışması gerekiyor. Yükselen fiyat oturursa tüketici fiyatı kabullenip alış veriş yapar. Ama dalgalanma sürerse, alış veriş olmaz. Bugünlerde zorunlu olan alışverişler dışında pek iş olmuyor. Müşteriler, çeyrek altın alacağına gramı tercih ediyor. Çünkü çeyrek altın fiyatı 450 liraya dayandı. Daha küçüğü tercih ediliyor.” diye konuştu.

DHA

Okunma Sayısı: 2122
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı