"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mağaradan çıkarılıyor; bir kilogramının fiyatı dudak uçuklatıyor

14 Mart 2017, Salı 13:57
Antalya'da açılan yöresel ürünler pazarında, Artvin'de bir mağaradan çıkarılan ve bir kilogramı 5 bin avrodan satışa çıkarılan "Peri balı" ilgi çekti

Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezi'nde ziyaretçilere kapılarını açan yöresel pazarda, farklı bölgelerden getirilen değişik ürünler sergilendi. En çok ilgiyi ise Artvin'de bal üreticiliği yapan Günay Gündüz'ün kilogramını 5 bin avrodan satışa sunduğu "Peri balı" çekti. 

Gündüz, yaptığı açıklamada, endemik bitki çeşitliliği nedeniyle dünyada ender bulunan balların üretildiği Şavşat ilçesindeki Sarıçayır Yaylası'nda bir mağarada 8 yıl önce tesadüfen rastladıkları "Peri balı"nın içeriğindeki minerallerden dolayı yüksek fiyatlara alıcı bulduğunu belirtti. 

Gündüz, balın 2009 yılında Fransa'daki bal borsasında 1 kilogramının 45 bin avro, 2010'da ise Çin'deki borsada 1 kilogramının 28 bin avroya alıcı bulduğunu bildirdi.

Balın gıda maddesinden çok tedaviye yardımcı özellikleri nedeniyle tercih edildiğini, Türkiye'deki kilogram satış fiyatını 5 bin avro olarak tespit ettiklerini anlatan Gündüz, şunları kaydetti:

"Peri balımızı kilogram bazda genellikle krallıklar alıyor. Balımıza kanser gibi müzmin hastalıklarla mücadele edenler de rağbet gösteriyor. Peri balını 270 gramlık olarak 2 bin 500 liraya da çok sattık. Katar Emiri, elimizdeki tüm balı istedi vermedik, çünkü tamamen para amacı gütmüyoruz. Balın hasta insanlara faydasını ön planda tutuyoruz."

Konuyla ilgili içerikler:

Düşünen insanlar için bunda büyük ibretler vardır...

''Rabbin bal arısına: Dağlardan, ağaçlardan ve insanların yaptıkları çardaklardan kendine evler (kovanlar) edin. Sonra meyvelerin her birinden ye ve Rabbinin sana kolaylaştırdığı yaylım yollarına gir, diye ilham etti. Onların karınlarından renkleri çeşitli bir şerbet (bal) çıkar ki, onda insanlar için şifa vardır. Elbette bunda düşünen bir kavim için büyük bir ibret vardır.'' (Kur'an-ı Hakim, Nahl Suresi - 68)

Sanatlı ve hikmetli yaratılışın sayısız hikmetlerinden biri olarak San'at-ı İlahi tarafından gönderilen mucizevi balın verdiği lezzetin yanı sıra bünyesine derc edilen yararları da biliniyor ama onun sofraya gelme hikâyesi tam olarak bilinmiyor.

Düşünen insanlara hitap eden Cenab-ı Hakk'ın Alim, Rezzak, Rahman, Sani gibi birçok isminin eşsiz tecellilerine ayna olan yaratılış harikası arıların tefekküre sevk eden yolculuğununa şahit olun...

Ve Rabbin bal arısına vahyetti ki...

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/foto-galeri/ve-rabbin-bal-arisina-vahyetti-ki_354087

AA

Okunma Sayısı: 2499
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı