"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mehmet Şimşek'ten 'taşeron' açıklaması

07 Mart 2016, Pazartesi 11:57
Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, taşeron işçilerin kadroya alınmasına ilişkin, "Eylem planımızda buna ilişkin düzenlemeleri 21 Mart'a kadar Meclise göndereceğimiz ifade edilmiş, ona yönelik çalışmalarımızda da mesafe kat ettik. İnanıyorum ki zamanında düzenleme gönderilir" dedi.

Şimşek, yaptığı açıklamada, taşeron işçilerin kadroya alınmasına ilişkin çalışmaların durumu hakkında bilgi verdi.

Taşeron işçiler konusunda Ekonomik Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısı yaptıklarını hatırlatan Şimşek, buna ilişkin çalışmaların son hızla devam ettiğini söyledi.

Çalışmaların tamamlanmaması nedeniyle bir tarih vermenin zor olduğunu belirten Şimşek, ancak buna ilişkin bir yol haritasının bulunduğunu ifade etti. Şimşek, şu görüşlere yer verdi:

"Daha önce zaten asgari ücretliler ile taşeron işçilerin durumu ciddi şekilde iyileştirildi. Şimdi bir kısmında da toplu sözleşme var, orada da ayrı bir süreç işliyor. Daha önce net olarak 'asıl işte çalışanları bir şekilde kamuda istihdam edeceğiz' dedik ama istihdam şeklini söylemedik. O konuya ilişkin nihai kararların verilmesi lazım. İnanıyorum ki yakın dönemde bunlar da sonuçlandırılır. Bizim bir eylem planımız var, bu eylem planında buna ilişkin düzenlemeleri 21 Mart'a kadar Meclise göndereceğimiz ifade edilmiş, ona yönelik çalışmalarımızda da mesafe kat ettik. İnanıyorum ki zamanında o düzenleme gönderilir."

Bugüne kadar bütün vaatlerine sadık kaldıklarına dikkati çeken Şimşek, "Cumhuriyet tarihinde böyle bir hükümet var mı bilmiyorum, yani ilk 3 ayda vaatlerinin neredeyse tamamını yerine getirecek şekilde adım atan bir hükümet bilmiyorum" şeklinde konuştu.

Katılım bankalarının payı artırılacak

Halk Katılım'ın kuruluşunun neden geciktiğinin sorulması üzerine Şimşek, "Halk Bankası aslında hızlı bir başlangıç yapmıştı sonra anladığım kadarıyla şöyle bir tartışma yaşanmış; 'bunu Halk Bankası mı kursun yoksa Halk Bankasının dışında Hazine mi kursun' şeklinde bir mülahazadan dolayı o gecikmiş. Şimdi tekrar o süreci hızlandırıyoruz" dedi.

Sistemde şu anda katılım bankalarının payının yüzde 5 civarında olduğuna dikkati çeken Şimşek, "Cumhurbaşkanımız önümüze uzun vadede yüzde 25 gibi bir hedef koydu ama biz orta vadede en az yüzde 15'e çıkartılması için gereken adımları atacağız" şeklinde konuştu.

AA

Okunma Sayısı: 2230
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı