"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Memurlar bayrama buruk giriyor

14 Haziran 2018, Perşembe 23:22
Ramazan Bayramı dolayısıyla BASK/AR-GE tarafından hazırlanan “Ramazan Bayramı Harcaması Raporu” açıklandı.

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu  (BASK) Genel Başkanı Bayram Zengin, memurların Ramazan ayı ve Bayramının tatil dönemi ile çakışması sonucu, memurların bayram geleneklerini sürdürmekte ekonomik açıdan zorlandıkları, 1.000 TL’lik ikramiyeye rağmen memur emeklilerinin torunlarına bayram hediyesi almakta sıkıntı yaşadıkları belirtildi. Yaptığı açıklamada, ekonomik zorluklar bayram ve bayramlaşma geleneklerini yavaş yavaş ortadan kaldırdığını, toplumda yabancılaşma ve yalnızlaşmaya yol açtığını söyleyen Bayram Zengin, “Anne-baba, eş-dost, komşu ve akraba iyaretleri ile sıla-ı rahim giderek ekonomik külfet haline geliyor” dedi. Kamuda çalışan işçilere bayram öncesi ikramiye ödenirken, memurların bayram ikramiyesi beklentisinin boşa çıkmasını ve memurların üvey evlât olarak görülmesi hayal kırıklığı meydana getirdiğini söyleyen Zengin, “Memurların Ramazan Bayramına buruk girmektedir” diye konuştu. 

Ankara - Ahmet Terzi

Etiketler: ramazan bayramı, memur
Okunma Sayısı: 2250
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı