"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mobilya Kent Projesi'yle ihracatta sıçrama hedefleniyor

15 Mayıs 2015, Cuma 14:06
KOBİ’lerin ve sanayicinin gelişmesinde ve ihracatın artmasında önemli bir görev üstlenmesi beklenen 'Mobilya Kent' projesi hayata geçiriliyor.

Vali Orhan Düzgün, Mobilya Kent ve Mobilya Altyapısını Güçlendirme Projesi'nde (MOBİTEK) gelinen son noktayı değerlendirmek ve proje hakkında bilgi almak için Mobilya Kent Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Çevrim ile Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Alan ile bir araya geldi. Vali Orhan Düzgün, görüşmenin ardından yaptığı değerlendirmede, kentteki mobilya üreticilerinin altyapılarını güçlendirmek amacıyla yürütülen 'Mobilya Kent' projesinin Türkiye’ye örnek olduğunu belirterek, arsa ve altyapılar ile birlikte toplam 1 milyar TL’lik yatırımın yapıldığını söyledi. 400 bin metrekare alanda 750 fabrikanın yapıldığı 'Mobilya Kent' projesinde üretim yerlerinin teslim edildiğini ve alışveriş merkezinin ihalesinin gerçekleştiğini dile getiren Vali Düzgün, MOBİTEK ihalesinin de önümüzdeki günlerde yapılacağını ifade etti.

Vali Düzgün, MOBİTEK hakkında şu bilgileri verdi: “Kayseri, Türkiye’nin en büyük mobilya üretim merkezidir. Mobilya ve bağlı sektörlerde iştigal eden bin 500’ü aşkın işletme ve girişimci kentimizde faaliyet göstermektedir. Kayseri’deki mobilya imalatçıları genel hatlarıyla 3 grupta yer almaktadır. Bu üreticilerin durumlarına baktığımızda; 1’nci grup, marka haline gelmiş, ciddi bir dağıtım ağına ve pazar payına sahip işletmelerden, 2’nci grup, birinci gruptaki firmalar kadar yüksek bir kurumsallaşma seviyesine sahip olmayan, ancak belirli bir üretim kapasitesi ve standardını yakalamış KOBİ’lerden, 3’ncü grup ise sayısal olarak sektörde oldukça ciddi bir paya sahip olmakla beraber, işyerlerinin yetersizliği ve teknolojik makine ekipman eksikliği nedeniyle ulusal rekabette geride ve çalışan sayısı 1-20 arasında olan KOBİ’lerdir. Bu firmaların faaliyetleri yerel veya bölgesel düzeydedir, birbirleriyle fiyat üzerinden rekabet etmektedirler. Bu noktada, 3’ncü grupta yer alan küçük işletmelerimiz için MOBİTEK büyük önem taşımaktadır. Proje ile bin 500’den fazla KOBİ’ye yönetim, organizasyon, kurumsallaşma, verimlilik, ihracat, pazarlama ve standartlar gibi konularda destek verilerek, inovatif yeni ürünleri düşük maliyetle üretmeleri sağlanacak, ulusal ve uluslararası pazarlarda rekabet güçlerinin artmasına katkı sağlanacaktır.”

Proje kapsamında ayrıca 2 blok iş merkezi ile misafirlerin ağırlanacağı otelin de bulunduğunu belirten Vali Düzgün, kurumsal bir yapı altında sektör adına hareket edecek, yurt içinde ve yurt dışında tanıtma faaliyetleri gibi birçok hizmetin tek elden yürütüleceği bilgisini verdi.

Etiketler: mobilya kent, mobitek
Okunma Sayısı: 1373
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı