"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Müteahhitlere 5 ayda 23 milyar

16 Haziran 2021, Çarşamba 18:00
Hazİne ve Maliye Bakanlığı, kamunun aylık harcama rakamlarını açıkladı.

Muhasebat Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, yılın ilk beş ayında müteahhit ve firmalara 23 milyar TL’den fazla ödeme yapıldı. Cumhurbaşkanı tarafından kullanılan ve hesabı sorulamayan “örtülü ödenek” olarak isimlendirilen Gizli Hizmet Giderleri kaleminden yapılan harcamaların tutarı, bu yılın beş ayında 884 milyon 522 bin TL’ye ulaştı. Verilere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan Ocak’ta 267 milyon 803 bin TL, Şubat’ta 89 milyon 363 bin TL, Mart’ta 371 milyon 579 bin TL, Nisan’da 52 milyon 726 bin TL ve Mayıs’ta 103 milyon 51 bin TL’lik örtülü harcama yaptı.

Müteahhİtler var, ama..

İktidarı, 2021 yılının beş ayında müteahhit ve firmalara 23 milyar TL’den daha fazla ödeme yaptı. Farklı harcama kalemlerinde bulunan müteahhitlik giderleri için sadece Mayıs ayında yaklaşık 8 milyar TL ödendi. Bu harcama, yıl rekoru olarak da kayıtlara geçti. AKP, aralarında engelli aylığı, doğum yardımı, çocuklu ailelere yardım gibi harcamaların yer aldığı “Sosyal Yardımlar” kalemi için 2 milyar TL harcadı. 

Okunma Sayısı: 1314
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı