"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Otomobil devi, tren fabrikası açıyor

21 Kasım 2014, Cuma 11:00
Güney Koreli otomobil devi Hyundai, Brezilya’da ilk tren fabrikasını açmaya hazırlanıyor. Hyundai Rotem, Sao Paulo eyaletinin Araraquara şehrine 40 milyon dolarlık fabrika açmayı planladığını açıkladı.

Projeyle Hyundai Rotem, dünyadaki en büyük ikinci tesisini Brezilya’da üretime geçirecek.

Hyundai Rotem'in küresel başkanı Kyuhwan Han ile ​Sao Paulo'da bir etkinlikte buluşan Brezilyalı yetkililer, ülkenin en büyük tren fabrikasını açacaklarını duyurdu. Hyundai Rotem, ülkenin belirli yerlerini gezip olanakları göz önünde bulundurduktan sonra, Sao Paulo'nun 270 km uzağında bulunan en gelişmiş fabrika şehirlerinden Araraquara'yı tercih ettiğini bildirdi.

Hyundai, ​Brezilya demiryolu ve metro sektörünün büyüme beklentilerinin çok yüksek olduğunu ve dünyaca ünlü HP, Nestle, Lupo'nun fabrikalarının Araraquara'da olması sebebiyle bu şehri tercih ettiğini belirtti. 2016 yılında faaliyete geçmesi beklenen tesiste, 300 kişilik istihdam sağlanacak. Üretim ve montajın yüzde 60’ının Brezilya’da yapılmasını öngeren şirket, gelecek yıllarda kontrolün tamamiyle Brezilya’nın elinde olacağı teminatını verdi.

​Sao Paulo metrosunun ehemmiyetli bağlantılarından olan "Sarı hattı", Koreli şirket yürütüyor. Ülkenin önemli bölgelerinde metro ve tren hatlarının olduğunu belirten Hyundai Rotem, açılması planlanan fabrika ile yatırımların yarım milyar dolara ulaşacağını açıkladı.

​Dünyanın birçok ülkesinde stratejik metro ve tren hatlarının üretim ve montajını yapan Hyundai Rotem, Ankara, İstanbul ve Adana metrolarının bir kısmının üretiminin ardından, son olarak Marmaray’ın tüp geçitlerini inşa etmişti.

Okunma Sayısı: 2796
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı