"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Rus bakan Ulyukayev'den turizmcileri rahatlatan açıklama

22 Nisan 2015, Çarşamba 17:39
Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Aleksey Ulyukayev, Türkiye’ye gelecek Rus turist sayasında azalma yaşanacağı endişeyi yaşayan turizmcileri rahatlatan bir açıklama yaptı.

Ülkelerinde memnuniyet verici bir durum yaşandığını ve Ruble’nin dolar karşısında yeniden değer kazanmaya başladığını söyleyen Rus Bakan, tatilini Türkiye’de geçirmek isteyecek Rus turist konusunda korkuları olmadığını belirterek, “Dolayısıyla Rus turist sayısında bir azalma olacağını düşünmüyorum.” dedi.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Rusya İş Konseyi ve Rusya İhracatı Sigorta Ajansı (EXIAR) ortaklığında düzenlenen Türkiye-Rusya İş Forumu’na katılmak için Antalya’da bulunan Rusya Federasyonu Ekonomik Kalkınma Bakanı Aleksey Ulyukayev, ülkelerindeki devalüasyon nedeniyle Türkiye’ye gelecek Rus turist sayısının azalacağı yönündeki endişelerle ilgili, “Şuanda sizin de bildiğiniz gibi Ruble dolara karşı tekrar güçlenmeye başladı ve bu endişeler azalmaya başladı. Dolayısıyla Rus turist sayısında bir azalma olacağını düşünmüyorum. Geçen sene 4,5 milyon Rus turist geldi Türkiye’ye ve Rus turistleri birinci sırada yer aldı. Tekrar tur operatörleri, seyahat acenteleri çalışmalarını devam ettiriyor. Dolayısıyla bu anlamda her hangi bir korkumuz yok.” diye konuştu. 

Forumun girişinde gazetecilerin bu yöndeki sorularına muhatap olan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi de Ruble’nin son dönemde dolar karşısında değer kazanmasının Türkiye turizmi açısından memnuniyet verici olduğunu kaydederek, “Ben, 2015 yılında Rusya’dan gelen turist anlamında düşüş yaşanmayacağını tahmin ediyorum. Ruslar eğer tatil anlamında rahatsızlık duyacaklarsa, gitmekten vazgeçecekleri ülke Türkiye değil, başka ülkelerdir diye düşünüyorum.” dedi. 

İki bakan soruların açıklamalarının ardından foruma geçti.

Okunma Sayısı: 1124
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı