"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

S&P Türkiye'nin kredi notunu korudu

06 Kasım 2015, Cuma 20:25
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Türkiye'nin yabancı para cinsinden kredi notunu "BB+", yerel para cinsinden kredi notunu "BBB-" ve not görünümünü "negatif" olarak teyit etti.

S&P'den yapılan açıklamada, Türkiye'nin yabancı ve yerel para cinsinden kredi notlarının sırasıyla "BB+" ve "BBB-" olarak korunduğu belirtildi.

Kuruluş, not teyit kararının esnek kur rejimi ve iyi sermayelendirilmiş bankacılık sistemini yansıttığını bildirdi. Açıklamada, "Türkiye'nin esnek kur oranının ve görece iyi sermayelendirilmiş bankacılık sisteminin gelecek dış şokları absorbe edebileceğini düşünüyoruz" denildi. 

Negatif not görünümünün ise "dış finansman kaynaklarının azalması ya da maliyetlerinin artması ile kuvvetler ayrılığında bozulmalar yaşanması" gibi alternatif senaryoları içerdiği kaydedildi. 

S&P, bununla birlikte Türkiye'nin kamu borcunun yönetilebilir seviyelerde kalacağı öngörüsünde bulundu. 

AKP'nin 1 Kasım seçimlerinde tek başına iktidar olacak çoğunluğu elde ettiği hatırlatılan açıklamada, bu sonuçla Türkiye'nin 2016-2018 döneminde ortalama yüzde 2,7 büyüyeceği ve işsizlik oranının yüzde 10 civarında kalacağı tahminlerine de yer verildi.

AA

Etiketler: kredi notu
Okunma Sayısı: 1750
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı