"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sanayicimizin enerji tasarrufuyla beraber çalışması gerekiyor

08 Mayıs 2015, Cuma 14:55
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ''Enerji verimliliği ve tasarrufuyla ilgili yapılan yatırımlar kendisini 6 ay ila iki yıl içinde amorti eden yatırımlardır. Sınırlı paranız varsa lütfen enerji tasarrufuyla alakalı harcayın, daha seri kar edeceksiniz" dedi.

Yıldız, Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde, sanayici, iş adamları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda, siyasi istikrara herkesin sahip çıkması gerektiğini, bunun zor elde edilen, kolay kaybedilen bir kavram olduğunu söyledi.

Organize sanayi bölgelerinin önemine değinen Yıldız, şöyle konuştu:

"Organize sanayi bölgeleri, sanayilerimizin disipline edildiği, sistematize edildiği, yalnızca elektrik ve doğalgaz dağıtımıyla alakalı değil, bütün hizmetlerin toplu şekilde alındığı ve dağıtıldığı merkezler haline gelmiştir. O yüzden organize sanayi bölgelerinin ve sanayicilerimizin mutlaka bu avantajla beraber yürümesi ve bizim onların önünü açmak için daha farklı yatırımları da yapmamız gerekiyor. İnsan kaynakları, yatırımların gerisinde kalmıştı. Meslek yüksekokulları açılmaya başlandı; bunu çok önemsiyoruz. Yaklaşık 30 organize sanayi bölgesinde bunlar başladı."

Enerji sektöründe, rüzgar, güneş, nükleer enerji su kaynaklarıyla çok geniş bir pazar bulunduğuna işaret eden Yıldız, bu konuda üretim yapacak sanayinin oluşması  gerektiğini belirtti.

Her yıl 11-12 milyar dolar civarında enerji sektöründe farklı kalemlerde yatırım gerçekleştirildiğini ifade eden Yıldız, "Sanayicimizin verimli, enerji tasarrufuyla beraber çalışması gerekiyor. Türkiye bu kaynaklarını doğru kullandıkça kendi maliyetlerini daha da ucuzlatmış olacak" ifadelerini kullandı.

Türbin ve jeneratörlerin Türkiye'de yapılmasına ilişkin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile protokol imzaladıklarını anlatan Yıldız, şöyle devam etti:

"Bir traktörde yaklaşık 5 bin parça var, binek araçlarda 10 bin 500 civarında parça var. İnşallah Türkiye'ye kazandıracağımız nükleer santralde 515 bin parça var. Yaptığımız anlaşmalarda bize 'Ne kadarını yaparsınız?' diye soruyorlar. 'Hepsini bizim yapmamız lazım' diyoruz. Bize, 'Ne kadarını yapıyorsanız, o kadarını alırız' diyorlar. Bu manada 465 firma akredite oldu ve özelliklere uydukça bunların 4 bin 600'lere, 14 bin 600'lere çıkmasını istiyoruz. Bu yalnızca bir elektrik temini konusu değildir, aynı zamanda Türkiye'nin sanayileşmeyle alakalı en önemli lig atlama operasyonlarından biridir. Önümüzdeki 10 yıl içinde sanayinin lig atladığına hep beraber şahit olacağız. Enerji verimliliği ve tasarrufuyla ilgili yapılan yatırımlar kendisini 6 ay ila iki yıl içinde amorti eden yatırımlardır. Sınırlı paranız varsa lütfen enerji tasarrufuyla alakalı harcayın, daha seri kar edeceksiniz."

AA

Okunma Sayısı: 1356
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı