"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sanayide gerileme devam ediyor

16 Nisan 2019, Salı 14:00
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), sanayi üretimi verilerini açıkladı.

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi Şubatta geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,1 azaldı. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi ise Şubatta bir önceki aya kıyasla yüzde 1,3 artış kaydetti. Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, şubat ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,7 ve imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 5,5 azalırken elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 0,4 arttı. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış ana sanayi grupları incelendiğinde, Şubatta bir önceki aya göre en fazla artış yüzde 12,3 ile yüksek teknoloji sektöründe gerçekleşirken, düşüş gösteren tek sektör yüzde 1,2 ile orta yüksek teknoloji sektörü oldu.

Etiketler: sanayi, üretim
Okunma Sayısı: 916
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı