"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Seçim ekonomisinin acısı sonra çıkacak

10 Ocak 2019, Perşembe
TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, seçime doğru açıklanan müjdeler için “Ekonomiye er-geç olumsuz yansıyacak” dedi.

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik Sputnik’te yer alan habere göre Fox TV’de katıldığı bir TV programında soruları yanıtladı. “2018 özellikle iş dünyasını müthiş yoran bir yıl oldu. Bunu rahatlıkla söyleyebilirim. 2019’a aktardığımız negatif değerler var” diyen Bilecik, devamında “Örneğin enflasyon. 2018’de aşırı kur dalgaları ve negatif resimler bankaların da bilançosunu düşürmesine sebep oldu. Reel sektör bir nakit sıkıntısı yaşıyor. 2019’da ittihatlı bir iyimserlik içinde olmalıyız” ifadesini kullandı. Bilecik, 350 bin işletmeye verilecek 22 milyar TL’lik kaynak için de “Böyle bir aksiyonu aldığınız zaman bunlar kısa vadede inanılmaz olumlu. Ancak orta ve uzun vadede bunlar ekonomiye er geç olumsuz yansıyacak” görüşünü dile getirdi.

Hükümet kesenin ağzını açtı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Meclis Grubu’nda yaptığı konuşmada elektrik faturaları ve kredi borcu faizleri gibi açıklamalarını değerlendiren Marmara Üniversitesi’nden Profesör Hurşit Güneş, “31 Mart Yerel Seçimleri öncesi, Erdoğan hükümeti sıkı mali politikasından uzaklaşmış ve seçim ekonomisini devreye sokmuş görünüyor. Devam eden resesyonun etkisini azaltmak için kamuyu devreye sokuyor.” dedi. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Yalçın Karatepe de, “Toplam kredi kartı borcu 103,4 milyar TL, Türk bankacılık sisteminde böyle bir para yok” “Türkiye’de temel sorun borç stoku, kulüpler de esnaf da kredi kartı sahibi de borcunu ödeyemiyor” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Hurşit Güneş

Hükümetin seçim ekonomisi uyguladığını savunan Profesör Hurşit Güneş, seçim öncesi yapılan bu desteklerin sosyal devletin gereği olduğu görüşüne de katılmıyor. Güneş, “TÜİK verilerine göre, Türkiye’de 21 milyon civarında hane var. Devlet 2,5 milyon hane elektrik faturalarının aylık 80 TL’lik kısmını karşılayacak. Bu tamamen bir seçim yatırımı.” diye konuştu.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 3206
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı