"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şemsi Bayraktar yazılı medyada birinci oldu

02 Ocak 2016, Cumartesi 11:53
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'ın, geçen yıl yazılı medyada hakkında çıkan 14 bin 680 haberle bu alanda Türkiye birincisi olduğu bildirildi.

TZOB'dan yapılan açıklamada, Medya Takip Merkezi verilerine göre Bayraktar, medyada öne çıkan iş adamları ile şirket yöneticiliği ve sivil toplum kuruluşu başkanlığını birlikte yürüten iş adamları, sivil toplum ve meslek kuruluşları arasında 14 bin 680 haberle ilk sırada yer aldı.

Bayraktar, konuya ilişkin değerlendirmesinde TZOB'un 4,5 milyonu aşkın üyesi ve 763 ziraat odasıyla ülkenin en fazla üyeye sahip meslek kuruluşu olduğunu belirtti.

Türkiye'de tarımın potansiyeli ile bitkisel ve hayvansal üretimi, istihdam, ihracat ve hasıladaki yeri, içinde bulunduğu sorunlar ile çözüm önerilerini devletin bütün yönetim kademeleriyle paylaştıklarını kaydeden Bayraktar, "Medyamız aracılığıyla da kamuoyumuzda bütün bunları dile getirdik. Yapısal sorunlarımıza, doğal afetlere, maliyetle ilgili sıkıntılarımıza ve uluslararası rakiplerimize nazaran dezavantajlı olmamıza rağmen, üretimi sürdürdük" ifadelerini kullandı. 

Bayraktar, gelecekte tarıma hükmeden ülkelerin dünyaya da hükmedeceklerinin altını çizerek, akılcı devlet politikalarıyla desteklenen ve tüm paydaşların aynı duyarlılıkla sektöre sahip çıkacağı bir ortamda yerli üreticilerin, Türkiye'yi söz konusu ülkeler arasına sokacak bilgi birikimi ve tecrübeye sahip olduklarına dikkati çekti. 

Çiftçiler üretemezse Türkiye'nin aç kalacağı bilincinin toplumun tüm katmanlarında oluşturulabilmesi adına kamuoyunun bilgilendirilmesinin büyük önem taşıdığını vurgulayan Bayraktar, "Sorunlarımızı, hedeflerimizi, çözüm beklediğimiz konularımızı kamuoyuna duyurmada ulaştığımız nokta, bizler kadar medyamızın konuya gösterdiği hassasiyetle yakından ilgilidir. Medyamız tarıma daha fazla ağırlık vererek, toplumun dikkatini tarıma ve tarımın sorunlarına çekmektedir" değerlendirmesinde bulundu.

AA

Etiketler: tzob, şemsi bayraktar
Okunma Sayısı: 1369
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı